Varden

Skryt til Notodden sykehus og spesielt aerlig lege

- Takknemlig pasient

Jeg hadde en planlagt operasjon for kneprotese denne uken på sykehuset og møtte opp der kl. 08. og ble tatt veldig godt imot. Operasjone­n var planlagt til kl. 12 samme dag og skulle da vaere natten over.

Jeg har hatt plager med knaer og da spesielt høyre som det da var planlagt satt inn protese. Jeg har vaert til utredninge­r mange ganger og tatt utallige MR og røntgen bilder helt fra 2004 og fram til nå med jevne mellomrom.

Men nå var tiden for å få dette fikset og jeg hadde bestemt meg og etter litt press hjemme i tillegg til at legene sa at dette var riktig.

Jeg var klar på bordet, hadde hatt hel kroppsvask med desinfiser­ende såpe 2 ganger, barbert hår på beinet, fått en hånd med tabletter som forberedel­se før operasjon og det var bare 20 minutter til de skulle skjaere.

Før operasjone­n ville da kirurgen snakke med meg da jeg ikke hadde møtt han tidligere. det ble ganske snart klart at hans klare anbefaling var å utsette operasjone­n på ubestemt tid: Kirurg Torbjørn Fagerberg, spesialist på hofte og kne operasjone­r, mente jeg burde prøve ett år til uten operasjon. Jeg har selv vaert veldig sterkt i tvil om NÅR det var riktig å gjøre dette. Jeg vil absolutt ikke kritisere andre leger for dette da det er sikkert ikke lett å gi disse anbefaling­ene, men ingen leger tidligere har gitt meg en slik klar anbefaling.

Jeg vil gjerne hylle legen for hans oppriktigh­et og klare anbefaling. Alle operasjone­r av en viss størrelse er forbundet med risiko og litt ukjent resultat. Så når livet kan leves med noe daglige smerter uten tabletter så kan det vaere en god løsning en stund.

Sa da reiste jeg glad hjem uten protese en dag for tidlig og da vil jeg kunne sees ute og gå, fortsatt noe haltende gange, men det er ikke verre enn at det går ok.

Til slutt vil jeg også gi honnør til hele teamet på sykehuset Notodden. Der blir du sett som pasient, de følger deg opp til punkt og prikke og englene der er aldri langt unna. Hurra for de små sykehusene, de er verdifulle og gjør en utmerket jobb naer pasientene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway