Varden

Mot nytt rekordår

Oppføring av skolebygg, omsorgslei­lig- heter og hytter sørger for at det unge byggefirma­et i Skien går mot enda et rekordår.

- Pal.egil.tornholm@varden.no SKIEN

Oppføring av skolebygg, omsorgslei­ligheter og hytter sørger for et nytt rekordår for Willy Amundsen og hans unge byggefirma Mesto. – Jeg har mange flinke folk med meg, sier han.

Mesto på Rødmyr doblet omsetninge­n i fjor fra 31 millioner i 2019 til 60 millioner kroner i 2020. Dette året ligger an til å bli enda bedre.

– Vi havner nok på om lag 85 millioner i omsetning i 2021, forteller daglig leder Willy Amundsen. Ordrereser­vene er på vel 100 millioner kroner. Det synes Amundsen er veldig bra for et firma som har holdt på i bare fem år. Nedre Telemark og søndre del av Vestfold er Mestos primaere satsingsfe­lt.

Et fantastisk Grenland

Siden årsskiftet har staben vokst med fire til 35 ansatte, medregnet seks-sju laerlinger.

– Jeg har mange flinke folk med meg. Det er en solid lokal stab, sier finnmarkin­gen, som har bodd i Grenland i drøyt 20 år. Han er superoptim­ist på distriktet­s vegne.

– Det er en guts og positivite­t her som inspirerer oss. Du blir bare trukket med. Jeg er utrolig spent på hvordan Grenland vil se ut om ti år. Jeg tror det blir fantastisk, sier Amundsen.

Mesto AS eies 90 prosent av William Telemark, som er Amundsens selskap. I fjor ble Mesto Entreprenø­r etablert for satsing på større prosjekter ved siden av hus- og hyttebyggi­ng. Siljan barnehage var blant de største oppdragene i 2020.

Starter snart på skolebygg Blant de største prosjekten­e

framover er et undervisni­ngsbygg i to etasjer ved Borge skole i Porsgrunn, til vel 23 millioner kroner med moms. Oppføringe­n av undervisni­ngsbygget «Lilleborge» på rundt 600 kvadratmet­er for skolens spesialenh­et starter etter planen i slutten av august.

På Ulefoss har firmaet startet byggingen av omsorgsbol­iger for Nome kommune. Kontrakten

for de ni utleieenhe­tene er på vel 31 millioner kroner. På Frednes sykehjem i Porsgrunn bygger Mesto nye balkonger.

Bygger 16 sjønaere hytter

Ved Finmarkstr­and i Bamble skal firmaet føre opp 16 hytter. Halvparten er allerede bygget, og ifølge Amundsen er det bare en eller to hytter som ikke allerede er solgt.

Mesto er franchiset­aker for Norgeshus. Blant eneboligen­e man har ferdigstil­t i år, trekker Willy Amundsen fram boligen på Varpet, som delvis står på søyler. Den helt spesielle løsningen skyldes at tomten er meget bratt.

 ??  ??
 ?? FOTO: MESTO ?? OMSORGSBOL­IGER: På Ulefoss har firmaet ni utleieleil­igheter under oppføring.
FOTO: MESTO OMSORGSBOL­IGER: På Ulefoss har firmaet ni utleieleil­igheter under oppføring.
 ?? FOTO: MESTO ?? LILLEBORGE: Neste måned starter byggingen av dette undervisni­ngsbygget ved Borge skole i Porsgrunn.
FOTO: MESTO LILLEBORGE: Neste måned starter byggingen av dette undervisni­ngsbygget ved Borge skole i Porsgrunn.
 ??  ?? SPESIELT: Denne eneboligen på Varpet som delvis står på søyler, leverte Mesto i mai.
SPESIELT: Denne eneboligen på Varpet som delvis står på søyler, leverte Mesto i mai.
 ??  ?? OPPDRAG I KØ: Willy Amundsen er daglig leder for Mesto AS, som holder til på Rødmyr i Skien. Mens 2020 ble et rekordår, l igger 2021 an til å bli enda bedre.
OPPDRAG I KØ: Willy Amundsen er daglig leder for Mesto AS, som holder til på Rødmyr i Skien. Mens 2020 ble et rekordår, l igger 2021 an til å bli enda bedre.
 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ??
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway