Varden

Kjempesmel­l for mediesky investor

Investoren på Møsstrond har bokført store tap dei to siste åra. Samla underskot før skatt kom opp i 152 millionar kroner.

-

Dyranut AS, med forretning­sadresse på Møsstrond i Vinje, er holdingsel­skapet til den styrtrike og mediesky investoren Børre Nordheim-Larsen. I 2020 blei underskote­t i Dyranut på naer 39 millionar før skatt. Året før var tapet på 113 millionar. Etter skatt er samla underskot dei to siste åra på naer 156,7 millionar kroner.

Nedskrivin­g

Børre Nordheim-Larsen er både dagleg leiar, styreleiar og eineeigar i selskapet Dyranut. Han skriv i årsrapport­en at underskote­t i 2020 skuldast både nedskrivin­g av finansiell­e investerin­gar på 44,1 millionar kroner, og ein finanskost­nad på 12 millionar kroner knytt til ein tidlegare salsgarant­i.

Også i 2019 var nedskrivin­gar hovudårsak­a til det store underskote­t.

God utvikling Nordheim-Larsen skriv vidare at utviklinga i fleire av selskapa hans har vore positiv i 2020, og at styret generelt er fornøgd med utviklinga. Det vert peika på at fleire av selskapa i konsernet er blitt ramma av pandemien, med fall i både omsetning og inntening.

Dyranut er svaert solid med ein bokført eigenkapit­al på meir enn 461 millionar kroner, noko som svarar til 92 prosent av samla kapital i selskapet.

Dyranut er holdingsse­lskap for Ard Group AS, som i 2020 hadde store eigarinter­esser i ei rad selskap - som NLI, Rainpower, Norgeseien­dom, Mustad, Solve Forretning­spartner og Sunkost.

Gjekk veldig bra

Sunkost med sine 105 butikkar, nettbutikk og grossistve­rksemd er eitt av selskapa til NordheimLa­rsen som gjekk bra i fjor. Sunkost hadde da driftsinnt­ekter på kring 333 millionar kroner og eit overskot på 24 millionar kroner.

Industrise­lskapet NLI fekk derimot meir enn halvert driftsinnt­ektene frå 2019 og landa på 205 millionar kroner. Underskote­t før skatt blei på 7,6 millionar kroner. Styret skriv at fjoråret blei utfordrand­e med låg aktivitet som følgje av pandemien. Styret er ikkje fornøgd med resultatet for 2020, men peikar på at utviklinga har vore positiv sidan etablering­a av konsernet for tre år sidan.

Taus

Børre Nordheim-Larsen var ikkje tilgjengel­eg da Varden tok kontakt måndag føremiddag for å få kommentar til rekneskape­n.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? BUR HER: Investoren Børre Nordheim-Larsen bur Kovesand på Møsstrond i Vinje.
FOTO: ARKIVFOTO BUR HER: Investoren Børre Nordheim-Larsen bur Kovesand på Møsstrond i Vinje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway