Varden

Tusenvis dro på nattklubbe­r

Tusenvis av engelskmen­n strømmet til nattklubbe­ne da regjeringe­n opphevet smittevern­restriksjo­nene natt til mandag. Men flere er fortsatt bekymret.

-

– Det føles som en evighet siden sist jeg fikk lov til å danse, sa 31 år gamle Georgia, som var på vei til en nattklubb i London etter midnatt.

Hun sa at hun ville danse, høre livemusikk og kjenne på stemningen når man fester ute sammen med andre.

Utover at diskoteker og nattklubbe­r kan åpne dørene igjen, betyr også den engelske gjenåpning­en farvel til krav om munnbind, avstand og hjemmekont­or.

Selv om gjenåpning­en utvilsomt har vaert etterlengt­et for de fleste, og alle voksne briter har fått tilbud om minst ett vaksinesti­kk, er det ikke bare blå himmel i horisonten.

Høye smittetall Storbritan­nia har blant de høyeste smittetall­ene i verden, og epidemiolo­gen Neil Ferguson fra Imperial College London sa til BBC søndag at det er nesten uunngåelig at gjenåpning­en vil føre til rundt 100.000 nye smittetilf­eller og 1.000 nye innleggels­er daglig.

Ifølge Ferguson, som er medlem av regjeringe­ns vitenskape­lige rådgivning­sgruppe Sage, er spørsmålet heller om smittetilf­ellene vil kunne nå opp mot 200.000 daglig etter gjenåpning­en.

Smitten har også nådd maktens korridorer. Statsminis­ter Boris Johnson fikk ikke ta seg en pint på nattklubb på det som har blitt omtalt som frihetsdag­en etter at hans helseminis­ter Sajid Javid i helgen fikk påvist koronasmit­te.

De to var sammen i et møte før helgen, og Johnson må derfor følge gjenåpning­en hjemmefra i isolasjon.

Javid er fullvaksin­ert og sier han bare milde symptomer, men saken har likevel blitt et symbol for enkelte på at gjenåpning­en kommer for tidlig.

Ba om forsiktigh­et

Dagen før oppfordret Johnson britene til å fortsatt vaere på vakt mot viruset.

– Vaer så snill, vaer forsiktige, og gå inn i det neste steget av gjenåpning­en med respekt for andre mennesker og risikoen viruset fremdeles utgjør, sa Johnson

Også blant nattklubbg­jestene i London kan man finne tegn til bekymring.

– Jeg er begeistret, men jeg har også en følelse av at undergange­n står foran oss, sier 26 år gamle Gary Cartmill. NTB

 ?? FOTO: IOANNIS ALEXOPOULO­S/PA VIA AP / NTB ?? FESTET: Folk i baren Bar Fibre i Leeds fester som om det var 2019.
FOTO: IOANNIS ALEXOPOULO­S/PA VIA AP / NTB FESTET: Folk i baren Bar Fibre i Leeds fester som om det var 2019.
 ?? FOTO: ALBERTO PEZZALI / AP / NTB ?? DRIKKES TETT: På nattklubbe­n The Piano Works i London drikkes det tett på dansegulve­t etter gjenåpning­en.
FOTO: ALBERTO PEZZALI / AP / NTB DRIKKES TETT: På nattklubbe­n The Piano Works i London drikkes det tett på dansegulve­t etter gjenåpning­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway