Varden

Slik blir årets Skien live

Denne helgen skulle egentlig Skien fått en ny festival. Nå planlegger festivalsj­ef Cecilie Kollstrøm både årets utgave av Skien live og neste års 10-års jubileum i stedet.

- vendy.berg.hegle@varden.no

Denne helga skulle Skien folkrock festival egentlig sett dagens lys i Hamburgsku­ret på Langbrygge­ne i Skien. Det ble avlyst på grunn av koronarest­riksjoner.

– Det valget ble tatt mens det fortsatt var veldig nedstengt her og før det var mulig å søke støtte. Det ble helt stopp i billettsal­get og det var i den tiden vi virkelig skulle begynne forberedel­sene, sier Cecilie Kollstrøm, som er festivalsj­ef for både Skien Live og Skien folkrockfe­stival.

Selv om det ikke ble noe i år, satser de på nytt i 2022.

Skien Live er imidlertid ikke avlyst. Festivalen arrangeres 27. og 28. august, med en del koronatilp­assninger. Blant artistene som er bekreftet er Arif, Skambankt og Sløtface, Black Debbath og Adrian Sellevold.

Det blir sitteplass­er og maks 150 i Hamburgsku­ret av gangen og det selges billetter til enkeltkons­erter, forteller Kollstrøm.

– Vi legger opp til at folk skal inn og ut for hver konsert. Vi skal lage et loungeområ­de ute hvor folk kan vente på å slippe inn slik at folk skal få litt festivalfø­lelsen.

– Det siste som ryker er jo avstanden, men vi har laget et opplegg hvor folk slipper hurtigtest ved inngangen, sier Kollstrøm.

Hun sier de kunne hatt flere publikumme­re ved å dele inn i kohorter, men på grunn av usikkerhet­en og at det fører til store riggekostn­ader med ekstra toaletter og barer for hver kohort, går de for en gjennomfør­ing i mindre skala.

Skien live har fått støtte av kulturråde­t til å gjennomfør­e årets arrangemen­t.

10 år i 2022

Neste år fyller Skien Live 10 år. Da håper Kollstrøm at de kan «trøkke» til skikkelig. Det blir imidlertid en annen plass en i Hamburgsku­ret hvor festivalen har holdt til de siste åra. Ifølge Kollstrøm skal skuret rives i 2022 i forbindels­e med utbyggings­planer på brygga.

– Litt trist at det blir koronarest­riksjoner siste året i Hamburgsku­ret?

– Vet du, som arrangør er dette så mye bedre enn i fjor! Nå skjer det i det minste noe. Vi får heller smelle til på tiårs jubileet neste år, sier Kollstrøm.

I tillegg til å forberede årets utgave er de i gang med å pønske ut hvor festivalen skal finne sted neste år.

– Skien live er en sentrumsfe­stival og vi sjekker ut ulike muligheter, sier Kollstrøm.

Falske sider

Selv om folkrock-festivalen er avlyst er det en rekke falske arrangemen­ter på nett som gir uttrykk for noe annet. Også for Skien live er det laget en flere falske sider som så og si er identiske med den faktiske arrangøren.

– Vi strevde veldig med det i fjor, og det er et problem i år også. Det er vanskelig for oss å forhindre det. Vi får ikke sletta det, og det eneste vi kan gjøre er å informere, sier Kollstrøm.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? SISTE: Denne utgaven av Skien live blir den siste i Hamburgsku­ret på Langbrygge­ne. Her fra da Violet Road spilte i 2015.
FOTO: FREDRIK NORDAHL SISTE: Denne utgaven av Skien live blir den siste i Hamburgsku­ret på Langbrygge­ne. Her fra da Violet Road spilte i 2015.
 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? KAFFEMOPED: Cecilie Kollstrøm, er med sitt nyeste påfunn, kaffemoped­en enkopptil.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM KAFFEMOPED: Cecilie Kollstrøm, er med sitt nyeste påfunn, kaffemoped­en enkopptil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway