Varden

Odds toppscorer vet ikke om blir klar

På de tre siste kampene har Odd sluppet inn ni mål. Det er for mye.

- Pal.lundsholt@varden.no SKIEN

I lørdagens match mot Viking ble det to baklengs – av det litt unødvendig­e slaget, ifølge Jan Frode Nornes.

– Ja, vi har vaert altfor for gavmilde bakover. Når en slipper inn ni mål på tre kamper, så sier det seg selv at det ikke er greit. Ni mål er altfor mye.

Avslutning­er og dødball

I møtet mot Viking mener Oddtrenere­n at de burde avgjort kampen både på 2–0 og 3–1.

– Vi gjør det unødvendig spennende for oss selv, og for supportern­e våre. Det er en kamp vi skal vinne tre-fire mål hvis en ser på sjanser etter spill. Og kampen blir jo litt kaotisk i og med at de får de to scoringene, så vi må laere oss å avgjøre kampene på et tidligere tidspunkt, understrek­er Nornes.

Den siste tiden har Odd-gutta derfor terpet på avslutning­er og dødball.

– Vi har sluppet inn for mange unødvendig­e mål, samtidig som ikke har scoret på dødball, så får vi håpe all terpingen gir resultater. Det hadde ikke gjort noe det, sier Nornes, vel vitende om de trolig ikke kommer til å få noe gratis på Marienlyst stadion onsdag kveld.

Kan klatre på tabellen

På de siste seks hjemmekamp­ene står vertene med fire seiere (Lillestrøm, Rosenborg, Sandefjord og Stabaek) og to uavgjorte (Tromsø og Vålerenga).

– Det blir en tøff utfordring det. Vi møter et lag som har vaert veldig gode på hjemmebane så langt. Men vi reiser til Drammen for å vinne – selvfølgel­ig. Vi vet hva som venter, vi er godt forberedt og hvis vi gjør det vi er blitt enige om, så har vi gode sjanser, forklarer Nornes.

Med seier vil laget klatre forbi Vålerenga og vaere à poeng med Rosenborg på fjerdeplas­s, med en kamp mindre spilt enn laget fra Trondheim.

– Jeg har egentlig ikke så mye fokus på tabellen. Vi må bare jakte en god prestasjon. Hvis vi trekker fra Molde-kampen, så har vi vaert gode i en lang periode, så det er jo ikke helt ufortjent at vi er med der framme.

Usikker toppscorer

En av grunnene til at laget ligger der de ligger er Mushaga Bakenga. Odds toppscorer, som har scoret 11 av lagets 18 scoringe, ble byttes ut i møtet med Viking etter at han pådro seg strekk i skuddøyebl­ikket fra straffemer­ket. Om han blir klar til onsdagens kamp gjenstår å se.

– Vi kjemper mot klokka. Det er bedre i dag enn det var i går, så det er gradvis bedre hele tiden. Men vi kommer ikke til å ta noen sjanser med «Mush», sier Nornes.

Hovedperso­nen selv svarer slik når han får spørsmål om har spiller mot Strømsgods­et eller ikke:

– Vi får se. Det er noe greier som må testes, men jeg prøver å bli klar og jeg gleder meg til kamp, sier «Mush».

Også Espen Ruud er usikker foran møte med Strømsgods­et. Høyrebacke­n sliter med en lyske og trente alternativ tirsdag.

– Vi må se an Espen også. Vi kommer ikke til å risikere noe med han heller, sier Nornes.

 ??  ??
 ??  ?? ENKLE BAKLENGS: Jan Frode Nornes mener Odd har sluppet inn altfor mange baklengs i de siste kampene. - Når en slippe r inn ni mål på tre kamper, så sier det seg selv at det ikke er greit. Ni mål er altfor mye, sier han.
ENKLE BAKLENGS: Jan Frode Nornes mener Odd har sluppet inn altfor mange baklengs i de siste kampene. - Når en slippe r inn ni mål på tre kamper, så sier det seg selv at det ikke er greit. Ni mål er altfor mye, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway