Varden

Lone fryktet det verste – nå har lykken snudd

Tre år etter at butikken Kids Copenhagen åpnet i Skien sentrum har de daglig lederne Lone Ruud og Linn Ditmarsen snudd rundt på budsjettet. Nå kan de juble for et godt år.

-

Det er stille i barneklaer­butikken i Citybygget når Varden er innom lørdag formiddag.

– Folk er nok og bader eller gjør andre ting i varmen, sier Linn Ruud når hun tar oss imot.

For selv om det er stille nå, så har det kommet mye folk innom det siste året som trenger klaer eller utstyr til de minste.

Nettbutikk­en ble redingen Ifølge tall fra Proff.no har de to damene klart å snu underskudd­et på 318.000kr fra i fjor til et overskudd på 36.000kr i år.

– Det har vaert et veldig bra år, spesielt nettbutikk­en vår har gått veldig bra, forteller Ruud. Vi har truffet et marked her, og det virker som om folk er blitt flinkere til å bruke butikkene som er i sentrum.

– Hvor ser dere størst vekst? – Nettbutikk­en har absolutt hatt den største utviklinge­n. Når vi måtte stenge ned på grunn av restriksjo­nene var vi bekymret, men vi var vi på jobb hver dag. Vi pakket varer og kjørte hjem til folk i Grenland. I tillegg sender vi varer rundt om i Norge og spesielt i Oslo er det mange som har fått øynene opp for oss.

Dansk inspirasjo­n

Etter å ha bodd i Odense i nesten sju år ble Ruud inspirert av hvordan danskene bruker de lokale butikkene. Hun sier også hun ble veldig glad i de danske merkene på barneklaer.

– I Danmark er man flinkere til å bruke sentrumsbu­tikkene. De store sentrene går ikke så bra. Også ble jeg veldig glad i de danske merkene som vi brukte selv. Det vi selger her er merker vi selv går gode for.

Ruud har også merket at det ikke bare er klaer folk vil ha til barna sine.

– Vi har begynt og selge litt leker og utstyr. Spesielt sparkesykl­er til barna har gått veldig fort unna avslutter Ruud i sommervarm­en.

 ?? FOTO: ANDERS HØINES ?? FORNØYD: Lone Ruud kan glise etter å ha snudd underskudd­et til overskudd i barnebutik­ken.
FOTO: ANDERS HØINES FORNØYD: Lone Ruud kan glise etter å ha snudd underskudd­et til overskudd i barnebutik­ken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway