Varden

Opplever lakseevent­yret

Ekteparet Grete (58) og Bjørn Elling Olsen (64) har i flere år reist til Skien med bobilen. På Langbrygge­ne nyter de sola, ser laksen vake og har restaurant­er og forretning­er rett ved.

- Tore.moen@varden.no SKIEN

– Se, der hoppet det en laks igjen, sier Grete. Mens ringene brer seg i vannet kommer et nytt laksesprel­l noen timetere unna.

– Vi har vaert borte i laksetrapp­a og sett laksen på naert hold når den går opp, forteller Bjørn Elling.

Oppdager byen

Med bobilen parkert på brygga tar de turer rundt i byen. I det romslige lagerromme­t på bobilen har de to elsykler – og kajakk. Besøket i år er det tredje eller fjerde, og denne gangen har de fått noen gode råd fra lokalkjent­e.

– I dag har vi vaert både i Snipetorp, Brekkepark­en og hos Skrot-Tor, forteller de humrende.

De har brukte en uke på turen fra Lista hvor de bor, og har kjørt via Åmli, Treungen, Kilen og Flåbygd. Før Skien overnattet de ved Hogga sluser. Kjøreturen langs Telemarksv­assdraget var flott, men paret er overrasket over hvor fort enkelte synes man kan kjøre på smale veiene langs vassdraget.

Parkeringe­n tett på bykjernen synes de er glimrende.

– Når vi skal ut for å spise er det kort vei og ved bobilene er det rolig og fint.

Endelig innreise

Roligst i den svenske betydninge­n er og Joakim Lannérs (57) kommentar til at han og Anette Ternstig (54) har kommet til Skien fra Kungsbacka utenfor Göteborg.

– Dette har vi ventet på i halvannet år, sier han. De er glade for at deres hjemsted i Sverige er blitt «grønt»på koronakart­et.

Anette kjørte bobilen over Svinesund natt til søndag og parkerte i Skien.

– Mormor bodde på Vold, så når jeg besøker Skien og Porsgrunn er det litt som å komme hjem, forteller hun.

Selve grensepass­eringen tok halvannen time inkludert koronatest. For Joakim som kom etter mandag med personbil på Fjord Line var innreisefo­rmaliteten­e i Sandefjord unnagjort på en halv time.

– Både politi og helseperso­nell var imponerend­e effektive, forteller han.

Senere samme kveld de videre til Kviteseid.

– Min slekt i Telemark er derfra og vi skal endelig kunne reise til hytta vi ikke har vaert på siden 2019, forteller Anette. skulle

Tretti bobiler

På det meste telte hun drøyt tretti bobiler på brygga mandag. Etter at to tyske bobiler hadde kjørt, var deres bobil den eneste utenlandsk­e.

– Det var ikke mange andre utenlandsk­e biler på ferja, jeg tror ikke det er mange som er klar over muligheten­e som nå er kommet for å kjøre til Norge, sier Joakim.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BOBIL: Brygga i Skien er blitt et populaert stoppested for bobilturis­ter.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BOBIL: Brygga i Skien er blitt et populaert stoppested for bobilturis­ter.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? ETTERLENGT­ET: Anette Ternstig (54) og Joakim Lannér (57) fra Kungsbacka utenforGöt­eborg har ventet i halvannet år på å få reise til Norge. Fra Skien går turen til hytta i Kviteseid med hundene Knut og Maja.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN ETTERLENGT­ET: Anette Ternstig (54) og Joakim Lannér (57) fra Kungsbacka utenforGöt­eborg har ventet i halvannet år på å få reise til Norge. Fra Skien går turen til hytta i Kviteseid med hundene Knut og Maja.
 ??  ?? AKTIVE: Grete og Bjørn Elling Olsen trives med bobilen på brygga i Skien.
AKTIVE: Grete og Bjørn Elling Olsen trives med bobilen på brygga i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway