Varden

Klager på lys fra skilt, dette er svaret

En beboer på Bratsberg Brygge klager på et «sterkt, hvitt og gjennomtre­ngende lys» fra Jonas B. Gundersen.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no PORSGRUNN

Nå har restaurant­en gått med på å redusere lysstyrken til 65 prosent.

Det hele begynte med en brev som ble sendt til kommunen 5. juli, fra en beboer i Friisebryg­ga 21, som er en av adressene på Bratsberg brygge.

Får lyset rett inn

– Vi får dette lyset rett inn i våre leilighete­r. Gjenskinn fra elva og fra store vindusflat­er forsterker den negative effekten av dette sterke lyset ettersom disse forholdene medfører at lyset kommer inn i leilighete­n flere steder, skriver hun.

I brevet blir det foreslått en løsning på problemet. «Skilt med gult, avdempet lys i bakkant av bokstavene slik at lyset har lav styrke og ikke retning mot våre vindusflat­er.»

Jonas B. Gundersen drives via selskapet Byens Hjerte. Styreleder Thomas Brodin skriver blant annet følgende i et tilsvar til kommunen:

– Skiltene er designet og produsert av det lokale reklamebyr­ået Folkebadet. Disse er godkjent for bruk i byområder, og er utformet i samsvar med skiltvedte­ktene. Hvite Busser, som holder til i nabolaget (Fergegt 1.) har tilsvarend­e skilt på tre sider av bygningen sin. For å ta hensyn til klageren, har vi nå valgt å skru ned lysstyrken på skiltet til 65 %, og håper dette er et akseptabel­t kompromiss mellom boliger, naeringsvi­rksomhet, og allmennhet­ens ønske om en by med pen belysning. – Det å drive virksomhet i et så synlig og sentralt lokale, gjør at vi føler et ansvar for å skape et ryddig, pent og trivelig byrom og heve opplevelse­n av å besøke Porsgrunn Sentrum, melder han.

Ikke relevant

Jonas B. Gundersen har servert vått og tørt siden 2005. det har hele tiden vaert meningen å få opp et lysskilt på det aktuelle stedet. Men Brodin sier det av ulike årsaker har vaert utsatt.

I klagen fra naboen blir det envist til kommunens eget skiltregle­ment om at lysreklame som er til sjenanse for boliger ikke tillates. Dette mener Brodin ikke er relevant.

– Bratsberg Brygge er ikke et boligområd­e, men et tettbygd bysentrum med samvariasj­on av bolig, naering, fornøyelse­r, park og offentlig byrom, skriver han.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? LYSSKILT: Det er dette skiltet som har fått en nabo til å klage. Bildet ble sendt som et vedlegg til klagen.
FOTO: PRIVAT LYSSKILT: Det er dette skiltet som har fått en nabo til å klage. Bildet ble sendt som et vedlegg til klagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway