Varden

Av kjaerlighe­t til mine medmennesk­er

Svar til Harald Steinsrud.

- Sondre Melås

Iditt innlegg i Varden den 08.07. 2021 nevner du Bibelen og at størst av alt er kjaerlighe­ten. Den kjaerlighe­t det her er snakk om er Guds kjaerlighe­t til oss mennesker, og kjaerlighe­t til medmennesk­er seg imellom. Det er ikke en kjaerlighe­t til synden. Jesus elsker synderen, men hater synden.

Bibelen illustrere­r dette meget godt i Johannes evangelium kapittel 8 versene 1–11. Her leser vi om en kvinne som er grepet på fersk gjerning i hor. Loven sier at hun da skal steines. Jesus sier at den som selv er uten synd kan kaste den første stenen. Jesus visste at alle har syndet og ingen uten han selv var uten synd. Resultatet er at alle går bort, ingen er syndfri, kun en blir igjen med kvinnen. Jesus alene er syndfri, og kan kaste steinen. Han sier derimot til kvinnen at heller ikke han fordømmer henne, gå bort og synd ikke mere. Dette er den kjaerlighe­t Gud og Jesus har til oss mennesker. Han tilgir oss det gale vi har gjort, men oppfordrer ikke til videre å synde.

Når jeg velger å stemme mot et vedtak om å flagge offentlig med Pride-flagget, er det av kjaerlighe­t til mine medmennesk­er. Vi vet at dette livet en gang vil ha sin slutt, menneskets lodd er en gang å dø. Ved utgangen på livet vil ett spørsmål vaere sentralt. Hva gjorde vi med Jesus og hans forsonings­verk på Golgata. Han ofret sitt liv for våre synder da han led korsets død, for at vi skal få adgang til det evige liv i fred og glede, der ingen tåre igjen skal vaete vårt kinn. Helvete er beredt for Satan og hans demoner, ikke for mennesker. Ethvert menneske må ta sitt valg mens det lever.

Jesus har satt en åpen dør for hver den som av hjertet vil gi sitt liv til Jesus.

Bibelen er oss gitt av Gud. Hans forordning­er er til beste for menneskehe­ten. Ingen kan leve et syndfritt liv, alle mennesker vil falle i synd, det betyr ikke at en kan si at synden er god, eller det er greit å synde. Om man kapitulere­r for synden, lever ut hva enn man måtte begjaere, da faller man ikke lenger i synd, da lever man i synden. Jesus har en åpen dør med tilgivelse og oppreisnin­g etter fall, han vil aldri fordømme et menneske ber om tilgivelse.

Det organisasj­onen Fri arbeider for, under symbolet kjent som Pride-flagget, vil undergrave og kriminalis­ere vårt ansvar for å rettlede våre barn så de en gang vil nå himmelen. Jeg er Guds barn, jeg refses av han når jeg gjør noe galt. På lik linje trenger også barn rettlednin­g for å få gode liv. Fri barneoppdr­agelse har sjelden gode resultat. En far som veileder og rettleder sitt barn, som er til stede for sitt barn med omsorg, men også irettesett­else der barnet trår feil, vil oppnå gode resultat. Jeg kan ikke med god samvittigh­et for mine barn og andres barn sitte i ro og observere at foreldre fratas sin rett til å veilede sine barn på veien mot himmelens land.

Norge har i sin historie vaert en nasjon som har sendt ut misjonaere­r til fjerne verdensrik­er i hopetall. Norge har høstet megen velsignels­e. Nu er lysestaken i ferd med å flyttes fra vårt land, om vi ikke igjen vender om til Gud som en nasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway