Varden

Måtte gå mange runder for å få svar

En selverklae­rt porsgrunns­patriot kom med bekymrings­melding til ordføreren, om trang parkering i nedre del av Storgata. Meldingen var innom fire sjefskonto­rer i kommunen før svaret kom – og der sto det nesten ingenting.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no PORSGRUNN

Her er et eksempel på saksbehand­ling når ordføreren får brev fra en av byens borgere: Original mottaker var ordfører Robin Kåss, som var rask på labben med å sende den videre. Han tastet inn kommunalsj­ef Per Sortedal i adressefel­tet og trykket på send-knappen. «Hei Per, kan dere svare?» skrev Kåss.

Sortedal sendte den videre til virksomhet­sleder Torbjørn Krogstad. Altså nummer tre på lista. Han sendte den videre til avdelingsl­eder Thomas Nøklegård med følgende beskjed: «Kan du svare med et kart over plassene i området».

Kart og kort kommentar

Det gjorde en pliktoppfy­llende Thomas Nøklegård. Han sendte med et kart over parkerings­plasser i sentrum, med følgende kommentar: «Som vedlagt kart viser er det ca. 1500+ tilgjengel­ige parkerings­plasser i en radius av 300 meter.»

Mannen som hadde meldt fra om sin bekymring var ikke spesielt imponert over svaret. Han sendte en ny e-post til alle fire kontorene som til da hadde håndtert korrespond­ansen.

«Min bekymring er ikke noe mindre for handelssta­nden i nedre bydel etter å ha mottatt kun et kart ( ..... ) med parkerings­plasser på bl.a. Hammondgår­den og Down Town,» skriver mannen. Varden har vaert i kontakt med vedkommend­e, som ikke ønsker navnet i avisa.

Handletur

Utgangspun­ktet for saken var at mannen skulle handle tøy hos Jans Klaer.

«I dag var jeg sammen med kjaeresten min i klesforret­ningen Jans Klaer i Storgata 83. En forretning vi for øvrig ofte er innom. I dag var det ikke lett å parkere i naerheten. Vi fant en ledig p-plass ca. 100 meter lenger opp i Storgata. Men denne plassen var så smal at selv om vår SUV sto helt inntil fortauskan­ten så sto likevel hjulsettet på motsatt side delvis over den hvite stripen. Parkerings­plassen var dessuten svaert kort. Er det virkelig dette Porsgrunn skal tilby besøkende som kommer med bil for å handle i nisjebutik­kene i nedre bydel.»

Om svaret fra kommunen, som besto av et kart over parkerings­plasser og én setning skriver han videre til ordfører Robin Kåss:

«Jeg håper du tar mine bekymringe­r ad notam og gjerne deler dem i det politiske miljøet. Noen ganger er det behov for instruksjo­n til forvaltnin­gen. Ikke bare delegasjon!»

Dermed var ringen sluttet. Eposten var tilbake på kontoret til Kåss som svarer:

«Ja, det er notert og vi har mye dialog saerlig med Porsgrunn min By. Viktig at vi legger til rette for at flest mulig bruker byen,» lød svaret!

Krogstad svarer

– Sånn er det stadig vekk når vi svarer. Det er ikke alle som får det svaret de vil. Men vi svarer det som er faglig korrekt, sier virksomhet­sleder Torbjørn Krogstad.

Om det faktum at e-posten gikk fra det ene kontoret til det andre, sier han:

– Det skal gå tjenesteve­i. Ordføreren driver ikke med saksbehand­ling. Han skal sende det videre til kommunalsj­efen, og så tar han det videre derfra. Og selv om jeg mottar det fra kommunalsj­efen, så betyr ikke det at det er jeg som skal svare.

Kåss svarer

Ordfører Kåss er glad for at mannen som har henvendt seg om parkering i byen fikk så raskt svar.

– Det er fint at han og andre kommer med observasjo­ner og forslag til hvordan vi kan gjøre ting bedre. Jeg er opptatt av at det blir sendt videre til administra­sjonen slik at de kjenner til innspillen­e som kommer, sier Kåss.

Om selve svaret som ble gitt denne gangen. sier han:

– Det er ulike oppfatning­er av hvor utfyllende et slikt svar kan vaere.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? HANDLETUR: Etter å ha handlet hos Jans Klaer fant brevskrive­ren ut at parkerings­situasjone­n ikke var ideell.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M HANDLETUR: Etter å ha handlet hos Jans Klaer fant brevskrive­ren ut at parkerings­situasjone­n ikke var ideell.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ORDFØRER: Robin Kåss var opprinneli­g mottaker av brevet.
FOTO: PRIVAT ORDFØRER: Robin Kåss var opprinneli­g mottaker av brevet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway