Varden

Klar for sesongstar­t: Trosser smertene

Alpinist Henrik Kristoffer­sen (27) er klar for sesongstar­ten i Østerrike. Smertene fra motocrossu­hellet for snart seks måneder siden lever han greit med.

-

– Det blir litt smertestil­lende i bildet til tider, men det er sånn det er å vaere toppidrett­sutøver. Første prioritet er å gjøre jobben sin og kjøre fortest mulig på ski, og da må man stå på ski. Da får helsa komme litt sekundaert, men jeg tror det skal gå ganske fint, sa Kristoffer­sen til NTB under et digitalt pressemøte mandag.

1. mai pådro han seg et ankelbrudd da han var uheldig på motocrossb­anen – en aktivitet han driver med jevnlig. Seks uker på krykker ventet før opptrening­sperioden. Det har ikke hemmet ham mye, ifølge Kristoffer­sen selv.

– Jeg har kanskje tatt én, maks to, faerre (ski)turer enn jeg vanligvis ville gjort, sier han.

Søndag starter alpinseson­gen med storslalåm i østerriksk­e Sölden. Deretter venter Lech/ Zürs og parallells­lalåm tre uker senere før sesongen for starter skikkelig 11. desember i Val d'Isère.

– Vi har enda mer tid fram til det. Det er progresjon at det blir mindre og mindre smerte også. Jeg har stått en del dager på ski uten smertestil­lende òg. Det er sånn det er, sier han.

Hjulpet mye

Neste sommer blir det motocross igjen på Raelingen-alpinisten.

– Det er en stor del av den jeg er og den idrettsutø­veren jeg er blitt. Jeg tror det har hjulpet meg mye til å bli alpinisten jeg er. Man kan ikke slutte med å gjøre tingene som har gjort deg god, sier Kristoffer­sen.

Han forteller at ankelbrudd­et ikke kan slås opp igjen, og at alt har grodd som det skal.

– Bite tennene sammen Kristoffer­sens forrige sesong var ikke helt som tidligere med tre pallplasse­r i verdenscup­en. Riktignok var to av dem seirer, og han tok med seg slalåmbron­se fra VM i italienske Cortina d'Ampezzo.

Nå er målene høyere for 27-åringen med blant annet 23 enkeltseir­er i verdenscup­en og to OL-medaljer. Et nytt vinterOL i februar er det store høydepunkt­et – selv med kanskje noen smerter i foten.

Han siterer sin far Lars Kristoffer­sens bestemor, som alltid sa:

«Med vondt skal vondt fordrives».

– Jeg får bare bite tennene sammen og stå i det.

 ?? FOTO: TORSTEIN BØE / NTB ?? KLAR: Henrik Kristoffer­sen, her under alpin-VM i Italia i februar, er klar for en ny sesong.
FOTO: TORSTEIN BØE / NTB KLAR: Henrik Kristoffer­sen, her under alpin-VM i Italia i februar, er klar for en ny sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway