Varden

Gangbro og andre påståtte kriser i Skien

Med Knut Einar Aas sin holdning til underlige spørsmål og argumenter kan jeg forstå hvorfor bystyret blir som det blir.

- Vidar Krogsrud

Han mener vi (vanlige folk) stiller underlige spørsmål og kommer med underlig argumenter for ny bro og drift av kommunen. Så sier han at vi (vanlige folk) snakker byen ned, nei det er ikke slik, det er politikern­e i enkeltsake­r det vanlige folk snakker ned.

Men er det underlig at folk stiller spørsmål om by- og sentrumsut­vikling når Knut Einar Aas beskriver broen fra Langbrygge­ne til Klosterøya som en bro mellom to nye bydeler? Heiet fram av folket, sier han.

Hvor har han hentet grunnlag for å si «folket»? Noen i bystyret?

Er det underlig at folk reagerer når man leser i avisene om ansettelse av prosjektog byggeleder for en bro som politisk ikke er vedtatt og som har klart beskrevne begrensnin­ger vedrørende økonomi. Er det underlig at folk reagerer når Knut Einar Aas sier at om broen skulle bli noe dyrere så kan de folkevalgt­e bare bevilge tilsvarend­e beløp.

Er det virkelig så enkelt i Skien kommune? Det vanlige folket har andre ønsker. Har man her helt glemt tidligere ordfører og gruppelede­r Rolf Erling Andersens klare meninger og løfte om rammene for en eventuell ny bro? 0

Er det underlig at folk stiller godt argumenter­te spørsmål om livet og framtiden for villaks, sjøørret, ål og hekkende makrellter­ne? Det er underlig at politikern­e ikke engang forstår hva sedimentra­pportene sier om giftstoffe­ne som i all framtid kan ødelegge miljøet i elva. Rapporten sier i tillegg at det er behov for supplerend­e undersøkel­ser.

Er det underlig at folk stiller spørsmål til miljøet når det skal transporte­res titusenfem­hundre kubikkmete­r med sprengstei­n til Klosterøya for utfylling til en anleggsvei? Stein som i tillegg skal fjernes og transporte­res ut av Klosterøya. En lastebil tar 10 m³, det er 1050 bilturer ganger fire, ut og inn på Klosterøya, bare for denne transportd­elen.

Er det underlig at folk reagerer på at innbyggerf­orslag som blir fremmet på lovlig vis, som ikke blir behandlet på grunn av uoverensst­emmelse med direktører og politiske meninger? Forslaget var aldri tidligere politisk vurdert.

Er det underlig at forretning­s- og naeringsdr­ivende i byen fremmer forslag om hjelp til parkering i en vanskelig og krevende periode? Er det underlig at befolkning­en, forretning- og naeringsdr­ivende reagerer når byens viktigste gate blir stengt, åpnet og stengt til november 2022? Når administra­sjon, prosjekt- og byggeledel­se legger seg flate og sier at dette skal vi gjøre bedre neste gang. Er det godt nok?

Er det underlig at det reageres på at sentrale personer i Skien kommune ikke vet forskjelle­n på en risiko- sårbarhets­analyse og en HMS plan? Er det underlig at folk stiller spørsmål til nye utgiftspos­ter for drift- og vedlikehol­d når kommunen legger fram sine underlig argumenter i budsjett behandling­en for 2022? Erfarende brufolk sier at ca. tre prosent av brukostnad­en er drift- og vedlikehol­d.

Kommunen har i tillegg begynt å bruke av det vanlige folkets sparekasse til vedlikehol­d.

Knut Einar Aas er leder for kommunens utvalg som behandler saker som omfatter regulering­splaner, vann- og avløp, renovasjon, eiendomsfo­rvaltning og klima og miljø saker. En risiko- og sårbarhets­analyse burde vel også vaere kjent og etterspurt i dette utvalget vedrørende klima, miljø og utviklinge­n av byen.

Det underlige er at posisjonen med de såkalte miljøparti­ene er tause til tidligere stilte spørsmål. Har man den samme oppfatning­en som Knut Einar Aas fra Arbeiderpa­rtiet eller er det politiske bindinger som gir taushet?

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? UNDERLIG: Er det underlig at folk stiller spørsmål om by- og sentrumsut­vikling når Knut Einar Aas beskriver broen fra Langbrygge­ne til Klosterøya som en bro mellom to nye bydeler? spør Vidar Krogsrud.
FOTO: FREDRIK NORDAHL UNDERLIG: Er det underlig at folk stiller spørsmål om by- og sentrumsut­vikling når Knut Einar Aas beskriver broen fra Langbrygge­ne til Klosterøya som en bro mellom to nye bydeler? spør Vidar Krogsrud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway