Varden

Av med maska

-

Skal si vi bruker kort tid på å venne oss av med gode vaner! For eksempel blir man ganske forskrekke­t hvis det dukket opp en person med munnbind, som egentlig er en ansiktsmas­ke. Siden den dekker mer enn snakkeog drikketøye­t, mener jeg. For noen måneder siden ble vi forskrekke­t og moralsk forarget over det motsatte. Maskeløse folk var ikke mye å samle på. Og vi skulle helst lukte alkohol, alle som en. Til og med det å gå forbi en spritflask­e, blir nå sett på som ganske normalt – ikke bare i avholdsmil­jøet. Spriten var og er vår gode venn i kampen mot smitte av både det ene og det andre, selvsagt litt avhengig av hvordan den benyttes. De som våkner opp med kuppelhue og sokkene på, har trolig gjort mer enn å verne seg mot forkjølels­e og korona. Bare så det er nevnt.

Undertegne­de regner seg nå som enn av de lydige borgerne, siden jeg for lengst har fått to stikk i armen. Jeg vet jo at det er vondt med slike sprøyter, men noen av oss må vise at vi er tøffere enn disse vaksinemot­standerne. I Russland er det ikke så mange som la seg bestikke, hvis vi ser bort fra den politiske ledelsen. Så nå blir folk oppfordret til å holde seg hjemme der borte i øst.

Antakelig reagerer russerne på en litt mer sindig måte enn da nordmenn ble nektet å reise på hytta. Bildene av et lidende folkeslag som ble snytt for god påskestemn­ing gikk nok verden rundt en stund. For ikke å snakke om harryhande­len som på en så brutal måte ble revet fra oss. Men vi har, som nasjon, greid å reise oss såpass at vi atter kan komme oss ut av landet som vi er så glade i. Plutselig kan vi fly både dit og andre steder. Hjemme bra, men borte best. Minst.

 ?? ?? Per Arne Rennestrau­m journalist
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway