Varden

Tyven satte seg bom fast med hengeren

Tyven rattet rundt på plenen med gressklipp­er og prøvde å stjele flere hengere. Så kom eieren hjem.

- Tone.lensebakke­n@varden.no PORSGRUNN

En mann i 20 åra prøvde å stjele med seg flere ting fra en eiendom på Skjelsvik onsdag morgen. Bilen han kjørte ble sittende bom fast bak et tilbygg da han prøvde å dra med seg en stor skaphenger.

– Jeg dro av gårde på trening i 06.30-tida, da jeg kom tilbake etter et par timer sto ikke hengeren min på samme sted som da jeg dro. Litt lenger inn på gårdsplass­en ser jeg at det er mer som ikke stemmer. Det står en bil der, med skaphenger­en min hektet bakpå. Jeg går bort, det er nemlig aldri noen som har prøvd å kjøre ned bak tilbygget tidligere, for det er så smalt. Da jeg går rundt hjørne møter jeg på tyven, forteller huseieren til Varden.

– Tyven fikk ikke hetta, han var helt rolig, legger han til.

Får øye på øks og kniv

Tyven hadde huket på hengeren og ikke tatt høyde for tyngden.

– Han hadde spunnet seg helt fast. Vi blir stående og prate rolig, jeg får sagt ifra om at jeg må inn og skifte til langbukse, for jeg har bare på meg shorts etter trening. Slik fikk jeg varslet kona om at hun måtte ringe politiet.

Huseieren tenker seg om et lite sekund.

– Da jeg kommer ut igjen fortsetter vi samtalen. Jeg ser at det ligger en kniv og en øks der. Da var det bare å holde seg rolig. Hvor lenge vi sto og pratet vet jeg ikke, men han var pratevilli­g og fortalte mye om seg og sitt.

Pågrep mannen

Da politiet kom til Hvalenvege­n litt før klokka ni onsdag morgen tok de over og mannen ble rolig med dem inn i politibile­n.

– Han var i ferd med å feste tilhengere­n på bilen da vi kom til stedet og pågrep mannen, opplyste operasjons­leder Trond Egil Groth til Varden, like etter hendelsen.

Det var ikke bare tilhengere­n mannen ville stjele. Bilen han brukte var også stjålet, ifølge politiet.Det skulle vise seg at tyven hadde brutt opp låsen i et tilbygg og vaert inne der en tur. Støttemure­n på vei inn til huset ble også rygget inn i under hendelsen.

– Mannen hadde også rattet rundt på gressklipp­eren og han hadde åpenbart planer om å ta med seg snøfresere­n, sier huseieren.

Skylder på en annen person

– Mannen er i midten av 20-årene og er bosatt i Grenland. Han er kjent for politiet fra flere ulike forhold, blant annet tyverier, sier politiadvo­kat Kjell Ove Ljosok, til Varden.

Han er siktet for forsøk på å stjele blant annet en sittegress­klipper.

– Han benekter straffesky­ld for det, han skylder på at det er en annen person som står bak og som har klart å komme seg unna før politiet kom. Han sier at han bare hjalp til å få bilen løs. Det er ingen andre som har sett noen andre personer der, det er noe han selv hevder, sier Ljosok.

Det ble ikke tatt noen prøver av mannen på stedet, men politiet sier at han ble oppfattet som ruset.

Torsdag formiddag ble han fremstilt for varetektsf­engsling.

– Han ble fremstilt for retten med begjaering om fengsling. Det går på gjentakels­e. Han er allerede tiltalt og siktet for andre forhold. Vi mener at det nå er fullt, sier Ljosok.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TYVERI: Tyven prøvde å stjele med seg en henger, men satt seg bom fast inne på eiendommen.
FOTO: PRIVAT TYVERI: Tyven prøvde å stjele med seg en henger, men satt seg bom fast inne på eiendommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway