Varden

Kommer for å rydde opp

Vegdirekto­ratet har varslet sin ankomst for å rydde opp i kaosgata i Porsgrunn.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Dette er en konsekvens av at politiet nå har anket det siste skiltvedta­ket i nedre del av Storgata. Politiet mener som kjent at gata er trafikkfar­lig. Det faktum at kommunen har gjort en rekke justeringe­r, har ikke fått Nils Anders Bruun på nye tanker. Brun er trafikkoor­dinator i Sørøst politidist­rikt.

Kommunens folk mener imidlertid at de har sitt på det tørre.

Krangel

Det som skulle vaere et miljøprosj­ekt i regi av Bypakke Grenland har blitt til en støyende krangel mellom kommunens folk og de som setter trafikksik­kerhet foran forskjønni­ng av byen. Problemet har, blant annet vaert at parkerings­plassene er for range. De som sykler i nordgående retning risikerer at noen smeller opp døra akkurat når de kommer syklende. I sørgående retning, mot Down Town, er det laget et eget rødt sykkelfelt. Her kommer det biler i motgående retning. Svaert mange av dem skjaerer over i sykkelfelt­et.

– Vegdirekto­ratet har gitt en tilbakemel­ding om at de ønsker en befaring i gata. Deretter vil anken bli behandlet. Og så får vi se hvordan det går, sier Bruun.

Han mener det mest trafikksik­re er å gå tilbake til det gamle kjøremønst­eret i gata. Det betyr at sykkelfelt­et fjernes. De som ikke vil sykle på fortauet, kan ta veien om Ferjegata.

– Hva med å fjerne parkerings­plassene?

– Det er også en mulighet. Men vi vet jo hvordan handelssta­nden reagerer på det.

– Vil du advare syklister mot å sykle i gata?

– Jeg vil nok ikke advare, men i det minste be dem vaere forsiktige.

Fortsatt er det tett biltrafikk i sykkelfelt­et. Brun sier det kan bli aktuelt å bøtelegge de som er på ville veier.

– Denne saken har drøyd ut, og dere biter dere fast, samtidig som kommunen mener gata er grei. Har dette blitt en prestisjes­ak for politiet?

– Nei. Kommunen mener gata er grei som den er. Men vi i politiet legger kun trafikksik­kerheten til grunn.

 ?? BEGGE FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FÅ DET VEKK: Nils Anders Bruun vil bli kvitt sykkelfelt­et.
BEGGE FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FÅ DET VEKK: Nils Anders Bruun vil bli kvitt sykkelfelt­et.
 ?? ?? SYKKEL MOT BUSS: I denne delen av Storgata har det vaert mye kluss. Busser og andre kjøretøyer på vei oppover svinger over i sykkelfelt­et der syklistene sykler i motsatt retning.
SYKKEL MOT BUSS: I denne delen av Storgata har det vaert mye kluss. Busser og andre kjøretøyer på vei oppover svinger over i sykkelfelt­et der syklistene sykler i motsatt retning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway