Varden

Odd skal spille kampen i Oslo

Odd vant 2-1 mot Sarpsborg 08, og er videre i kvalifiser­ingen til 1. divisjon. Norges Fotballfor­bund har konkludert med at den siste kampen skal spilles.

- Tom.arne.borgersen@varden.no SKIEN

Torsdag ettermidda­g fikk Odd bekreftels­en fra Norges fotballfor­bund som konkludert­e med at denne kampen spilles som oppsatt, siden Frigg og Odd skal rangeres for å vite hvilke lag man får i kvalifiser­ingen.

– Vi forholder oss til dette, og forbereder oss til kamp i Oslo, sier Carina Johanne Aas i Odd.

Frida Tangerud Olafsen sendte Odd i føringen etter 10 minutters spill, og Frida Østland Vala doblet for Odd fire minutter etter.

Sarpsborgs mål kom to minutter på overtid.

Full forvirring

Det ga Odd billett til den ordinaere kvalifiser­ingen til 1. divisjon, men etter kampen mot Sarpsborg rådet det full forvirring omkring hva som skjer med bortekampe­n mot Frigg. Dette er den siste oppsatte kampen i pre-kvalifiser­ingen.

Både Odd og Frigg er klare for ordinaer kvalifiser­ing etter at begge har slått Sarpsborg 2-1.

Forvirring­en dreier seg om kampen mellom Frigg og Odd i det hele tatt skal spilles.

– Jeg mener den skal spilles som oppsatt, for det handler jo om å bli nummer én eller to i gruppa. Blir man nummer to, venter Fortuna Ålesund hjemme og Bossekop borte i Alta. Blir man nummer én i gruppa, så venter Grand Bodø og Viking, sier Even Vala som inntil videre forholder seg til det oppsatte programmet.

I Frigg-leiren sa man så sent som etter kampen mellom Odd og Sarpsborg at det skal tas en avgjørelse torsdag om kampen skal spilles eller ikke.

– Jeg mener kampen ikke skal spilles siden både Frigg og Odd er klare for neste kvalifiser­ing, og etter det jeg vet blir motstander­ne avgjort torsdag, sier Nils Henrik Solum i Frigg.

Sleit med høyt press Odd-trener Even Vala så at hans jenter fikk en strålende start på kampen.

– Resultatet gledet selvsagt, men gjennomfør­ingen var bare «så där», mener treneren.

Frida Tangerud Olafsen sørget for 1-0 allerede etter ti minutters spill, og Frida Østland Vala doblet fire minutter etter på et langskudd.

Dermed fikk Odd kampen der de ville ha den, men etter 0-2 i sekken endret Sarpsborg 08 formasjon og satte et høyere press.

– Vi trøblet litt med det, og det likte jeg ikke, sier Vala.

Gjestene fikk flere ålreite sjanser, men scoret ikke før godt ut i overtiden. Julie Stafne Gustad, som skapte mye for Sarpsborg, lobbet inn håp for gjestene.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? VIDERE: Frida Tangerud Olafsen scoret for Odd.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN VIDERE: Frida Tangerud Olafsen scoret for Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway