Varden

I årevis har de sviktet. Skam dere, Gulset IF

Dette er en fortelling om SVIK. Om et gubbevelde i fotballen som sviktet en generasjon jenter, skriver Wenche Eie Reiersen.

- Wenche Eie Reiersen

Innlegget ble først publisert på Facebook. Varden har fått tillatelse til å gjengi det her.

Dette er en fortelling om SVIK. Om et gubbevelde som sviktet en generasjon jenter.

Det er ikke snakk om hoppsporte­n, men om en idrett jeg trodde hadde kommet mye lenger i 2021.

Det er snakk om fotball, og klubben er Gulset IF fotball. Gubbevelde­t er styret i Gulset Fotball.

I årevis har de sviktet jentene.

I årevis har de latt guttene komme først på bekostning av jentene.

I årevis har de latt vaere å be Telemark fotballkre­ts om hjelp til å finne trener for jentene.

I årevis har de sviktet. Og jentene; de fleste av dem orket ikke mer. De la fotballsko­ene på hylla for godt, sviktet av voksne som burde visst bedre, som burde GJORT bedre. Noen få standhafti­ge jenter ble igjen, fordi de fortsatt hadde troen i sine fotballhje­rter og fordi de fortsatt ønsker å spille fotball.

Bildet av ei snart 18 år gammel fotballjen­te burde det ikke vaere noe rart ved. Men for oss som kjenner Gulset fotball, vet at verken shorts eller sokker er blå. Gulset har kjaerlighe­tens farge, rød, bare at kjaerlighe­ten har forlatt klubben. Det er heller ikke Gulsets hjemmebane jenta ser ut over. Det er Fossums hjemmebane og Fossums drakt. Klubben som tilbød jentene klubbtilhø­righet og et lag med drakter, utstyr og trener.

Og jeg, jeg er en mamma som har vaert vitne til sviket, men som aldri, ALDRI trodde det kunne vaere så reelt som det faktisk var.

Det er historier om jenter som ble påmeldt dommerkurs og keeperskol­e, men uten å få plass. Plassene ble fylt opp med gutter først. Det var ikke plass igjen til jentene.

Det er historier om jentelag som måtte gi fra seg treningsfe­lt under trening, fordi guttene hadde behov for plassen.

Det er historier om jenter som ikke fikk garderobe, og ble stuet sammen i en liten dommergard­erobe under pandemi.

Det er historier om jenter som ikke fikk nytt utstyr. Guttene fikk nye baller. Jentene ble tilbudt guttenes gamle utrangerte…..

Det er historier om gutter som fikk alt av klaer av klubben, mens jentene måtte kjøpe alt selv.

Da mammahjert­et for alvor bristet, var da fallhøyden og sviket ble så tydelig. Høyden mellom forventnin­g og resultat. Da tenåringen strålende kom hjem og fortalte at NÅ, endelig, skulle også jentene FÅ bortedrakt­er. Det var nesten for godt til å vaere sant! Og det var det! For det en slukøret, forbannet og sviktet jente kom hjem med, var guttenes gamle utvaskede bortedrakt­er…..

Det finnes mange historier om svik. Det verste sviket er at jentene aldri ble respektert og akseptert som en del av klubben.

Skam dere, Gulset IF Fotball!

SKAM DERE!!!

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway