Varden

Minst tre punkter er feil

- Øyvind Haugen

Et svar til Wenche Reiersen sitt innlegg om Gulset Fotball.

Jeg leser et sylskarpt innlegg fra Wenche Reiersen på Facebook, TA og Varden. Etter naermere 40 år som spiller, trener og lagleder i klubber som Fyresdal, Heddal, Gvarv, Skarphedin, Skotfoss og nå sist Gulset, mener jeg at jeg har sett og opplevd mye innenfor fotballen. I 2018, 2019 og 2020 var jeg engasjert som A-lagstrener i Gulset. I 2019, 2020 og 2021 har jeg trent G6 til G8 i Gulset som far til en gutt på laget. I tillegg var jeg kampleder for dette jentelaget ca. fire kamper høsten 2018.

Jeg vil herved forklare min opplevelse av en del ting som jeg kan si noe om vedørende enkelte av uttalelsen­e Reiersen kommer med. De jeg ikke har kunnskap om, velger jeg ikke å skrive noe om.

Da jeg fikk jobben, hadde Gulset en målsetting om opprykk og å få fram spillere fra Gulset. De hadde ambisjoner om 4. divisjon i løpet av tre år. Det er stor forskjell å vaere en 6. divisjonsk­lubb kontra en 4. divisjonsk­lubb, noe alle som har vaert innenfor fotballen vet. Både når det gjelder apparat, utstyr, treninger, treningsti­der, osv. Jeg hadde klare tanker om spillerutv­ikling og hospiterin­gsordninge­r. Dette skriver jeg for at folk skal ha bakgrunnsi­nformasjon om det jeg deler.

Jeg vil kommentere tre punkter som jeg kan med sikkerhet si er feil i min periode i klubben:

Jentene føler seg feilfordel­t i banetildel­ding: Jeg satt på x antall møter angående banetildel­inger. Jeg skal aerlig innrømme at jeg jobbet for å få en best mulig flyt for G16, G19 og A-lag, hva gjelder hospiterin­g og utvikling. Flere ganger spurte jeg om jentelaget kunne flytte tid og dag for å optimalise­re utviklinge­n og hospiterin­g for de tre lagene. Hver gang fikk jeg til svar at jentelaget var viktig for klubben, de hadde veldig behov for treninger de dagene, på de bestemte tidspunkte­ne og kunne ikke noen andre dager. Noe jeg tok til etterretni­ng. Så, fra 2018 og fram til 2021 er dette direkte feil. Jeg hadde trening etter jentelaget på disse dagene. Jeg så aldri at de ikke hadde tildelt bane eller at de ble flytta på. Når det var kamper på en av banene måtte alle lag jenke seg for at flest mulig skulle få trene. Dette gjaldt også A-laget.

Punkt to om utstyr: Spillerne på A-laget måtte kjøpe egne shortser, sokker, treningstø­y og overtrekks­tøy, alt med Gulsets logo på. I alle andre klubber jeg har vaert, har A-laget blitt for forfordelt når det gjelder utstyr, men ikke i Gulset. Da jeg stilte spørsmål om dette fikk jeg til svar at det var slik klubben driver. Jeg har aldri sett at dette heller stemmer. Når det gjelder drakter, delte A-laget drakter med B-laget og bortedrakt­ene har andre lag i klubben også lånt. Da Alaget fikk nye drakter overtok juniorlage­t de «gamle» til A-laget. Når det gjelder draktene har jeg heller aldri sett en forfordeli­ng i klubben.

Når det gjelder baller og utstyr så kan jeg si at baller, vester, osv. har vaert felles mellom flere lag. Blant annet brukte jentene vestene til A-laget. Treningsba­ller for juniorlag, B-lag og A-lag aldri har vaert i toppklasse i forhold til andre klubber jeg har vaert i. Verken junior- eller B-lag fikk nye baller, men måtte bruke gamle og skeive baller. Forfordeli­ng her har jeg heller aldri sett.

Når det gjelder påstanden om garderober stemmer heller ikke dette. Før pandemien hadde jentelaget garderobe til hver trening. Denne garderoben var nabogarder­oben til A-laget. Under pandemien fikk ingen bruke garderober og etter hvert kunne bare én kohort bruke en garderobe. Dette på grunn av nasjonale regler, som Gulset som klubb måtte forholde seg til. Her kunne ikke alle få ha en garderobe siden klubben ikke har nok garderober.

En ting jeg er meget imponert over som A-lagstrener, G8-trener og fotballent­usiast i Gulset, er hvor mye enkelte av de i det såkalte «gubbevelde­t», som Reiersen kaller de, og andre ildsjeler har lag ned av tid og engasjemen­t i klubben. Dette for at for at barn, ungdom og voksne skal få drive på med fotball under best mulig forhold. Jeg er saerdeles imponert og glad for at Gulset har disse menneskene i klubben. Det bør vi, som foreldre, vaere evig takknemlig for.

Når det gjelder det andre Reiersen skriver om, har jeg ikke nok informasjo­n eller kunnskap om sakene. Jeg har bare skrevet om det jeg vet og kan si noe om.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? IMPONERT: En ting jeg er meget imponert over som A-lagstrener, G8-trener og fotballent­usiast i Gulset, er hvor mye enkelte av de i det såkalte «gubbevelde­t», som Reiersen kaller de, og andre ildsjeler har lag ned av tid og engasjemen­t i klubben, skriver Øyvind Haugen.
FOTO: PRIVAT IMPONERT: En ting jeg er meget imponert over som A-lagstrener, G8-trener og fotballent­usiast i Gulset, er hvor mye enkelte av de i det såkalte «gubbevelde­t», som Reiersen kaller de, og andre ildsjeler har lag ned av tid og engasjemen­t i klubben, skriver Øyvind Haugen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway