Varden

Siste nytt fra menigheten

-

Da har jeg omsider fått det siste menighetsb­ladet i postkassa. Det vil si, det lå ikke i postkassa, men i en bunke på toppen av postkassen­e, i oppgangen. Egentlig er det en nedgang, siden inngangen til kåken er på toppen av en terrassebl­okk. Men selv om jeg må gå nedover for å komme hjem til brødrister og middagsbor­d, er det muligens noe drøyt å kalle det nedgangsti­der. Det meste går jo oppover, ikke minst priser og humør, nå som det stunder mot våren.

Det heter for øvrig ikke menighetsb­lad heller. Langt mer presist er «Kirkeblad for Porsgrunn, organ for Porsgrunn menighet av Den norske kirke». Som alle fornuftige og ambisiøse redaksjone­r så fortsetter den å gi ut herlighete­n på papir. Februar/mars-utgaven har 16 fargerike sider i A4-format. Stoffutval­get er en salig(!) blanding av nyheter, dybdestoff og meninger. Det er også en egen side om tilbud for de minste, så som babytrall, karnevalsg­udstjenest­e(!) og adventleir. Det vil i denne sammenheng også vaere nyttig å nevne Knøttene Gospel Choir. Bladet bygger naturlig nok opp til det spennende kirkevalge­t i september. Da blir det også arrangert en menighetst­ur til England. Turgruppel­eder Tord Samdal melder om god interesse for å vaere med. Han har tidligere, på skøy, sagt at han hater fotball, så det er ikke sikkert det blir tid til å se englehvite Leeds United i aksjon.

Fullt så oppmuntren­de er ikke listen over de døde. Men slekter skal som kjent følge slekters gang. Alt dette og enda mer, inkludert annonser for pizza, blomster og hele tre begravelse­sbyråer, får du i denne foreløpig siste utgaven av bladet som er «naer troens kilder, for byens mennesker.» Hovedartik­kelen er et intervju med prostipres­t Jan Erik Askjer. Et scoop. Terningkas­t kan aldri gå helt til himmels, men jeg gir denne siste utgaven av menighetsb­ladet en femmer. Manglende kryssord trekker ned.

 ?? ?? Per Arne Rennestrau­m journalist
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway