Varden

Varsler rabalder om omstridt prosjekt

Nå blir folk bedt om å ta til gatene for å demonstrer­e mot den planlagte sykkelbrua over Porsgrunns­elva. Ordføreren liker engasjemen­tet.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

ENGASJEMEN­T:

Bystyret skal ta endelig stilling til rabalderbr­ua til 195 millioner kroner. Det skjer 9. februar. Brua skal binde øst- og vestbredde­n av Porsgrunns­elva sammen, men splitter folket. På Facebook mobilisere­s det blant annet via gruppa «Porsgrunn på Godt og vondt», som administre­res av Marianne Hansen.

– Det er flere som har sagt at de vil demonstrer­e. Derfor laget jeg et arrangemen­t, sier hun til Varden.

Fremmøte blir i forkant av bystyremøt­et.

Siste mulighet

– Er det ikke litt seint å demonstrer­e nå som saken i praksis er avgjort?

– Det er siste mulighet. Til nå har ikke politikern­e hørt på folk. Alle jeg snakker med er mot å bruke penger på å bygge og drive den brua. I mellomtide­n står en elferje og ruster, så tilliten til de som styrer er ikke spesiell høy, sier hun.

– Marianne Hansen mener pengene heller kunne vaert brukt på andre tiltak, blant annet gang- og sykkelsti i Bergsbygda.

– Da ville det blitt sikrere å ferdes for barn. Det er ingen fare for dem å gå over de bruene vi har i dag så disse pengen kan heller brukes andre steder. Husk at dette er våre skattepeng­er, sier hun.

Oppfordres

Hansen sier det ikke er en organisert demonstras­jon men at folk oppfordres til å ta en tur til rådhusplas­sen for å si sin mening.

Til nå har påmeldinge­n på Facebook vaert ganske oversiktli­g. Det er to personer som har sagt at de kommer. 15 har registrert seg som interesser­te.

SIKKER:

Positivt

Hilde Forberg Andersen (MDG) er en av de som har sagt mye pent om brua og som har stemt for hele veien.

I utgangspun­ktet er det positivt, at folk er engasjert. Jeg skjønner at det er delte meninger i saken. Mange er mot og mange er for. Slik er det i mange saker, sier hun.

Forberg Andersen står sitt i denne saken.

– Noen ganger er man i tvil, men i dette tilfellet er det så gode argumenter at jeg ikke skifter mening, sier hun.

Engasjemen­t

Ordfører Robin Kåss kommer ikke til å ta en U-sving i siste liten. Ikke han heller.

– Det er flott at folk engasjerer seg og at det er debatt rundt utviklinge­n av byen, sier Kåss som viser til andre omstridt prosjekter som har brakt byen framover. Han viser til motstand mot Rådhustrap­pa, kulturhuse­t og Franklinto­rget.

På Facebook kan det høres ut som om vi tar penger fra sykehjemsd­rift, men dette er penger fra bypakka, sier han.

– Men det er ikke lenge siden dere vedtok et budsjett der det er lagt inn en million kroner til drift av brua, dette er vel penger som tas fra blant andre sykehjem?

– Vi vedlikehol­der infrastruk­turen, og det er mange faktorer i et slik regnestykk­et. Riksvei 36-debatten er jo et godt argument for å bygge en gang- og sykkelbru. Det vil føre til redusert biltrafikk slik at det ikke blir behov for å bygge ny veibru som vil koste mange ganger mer.

 ?? FOTO: RODRIGO SOLIS AGUILERA. ?? Det er stort engasjemen­t rundt gang- og sykkelbrua.
FOTO: RODRIGO SOLIS AGUILERA. Det er stort engasjemen­t rundt gang- og sykkelbrua.
 ?? ?? – Noen ganger er man i tvil, men i dette tilfellet det så gode argumenter at jeg ikke skifter mening, sier Hilde Forberg Andersen. Foto: Per Arne Rennestrau­m
– Noen ganger er man i tvil, men i dette tilfellet det så gode argumenter at jeg ikke skifter mening, sier Hilde Forberg Andersen. Foto: Per Arne Rennestrau­m

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway