Varden

Parkbiogra­fen er solgt

Kulturhuse­t i Skien er solgt.

- Julie Anda Hovland og Anders Høines redaksjone­n@varden.no

Søvik & Hegna AS og Elling Rønningen selger alle aksjene i BET Eiendom AS/Kverndalsg­ata 1 AS/Parkbiogra­fen til Torggt 15 AS (Vegard og Tor Asbjørn Øvrebø).

Det melder Bernt Ove Søvik, styreleder i BET eiendom AS i en pressemeld­ing.

Positivt

Daglig leder Henriette Aas Sandviken stiller seg positiv til salget og beroliger de som har kjøpt biletter.

– Dette har ingen påvirkning for arrangemen­tene, gjestene våre eller for meg. Brødrene Øverbø er engasjerte eiere. Konserter og andre arrangemen­ter kommer til å fortsette som de pleier. Jeg syntes dette er veldig positivt, sier Sandviken og tilføyer at de jobber på spreng med å gjøre våren så god som mulig på Parkbiogra­fen.

Omfattende vedlikehol­d

I 2011 etablerte Elling Rønningen, Tore Hegna og Bernt Ove Søvik BET Eiendom AS. Dette selskapet har eid Kverndalsg­t 1 AS/Parkbiogra­fen siden da.

Parkbiogra­fen hadde forfalt gjennom mange år og det var ingen drift i lokalene. Det var store vannskader i bygget og det bar preg av å ha stått tomt lenge.

2011 ble brukt til å pusse opp bygget og i oktober 2011 åpnet Parkbiogra­fen igjen som et kulturhus.

– Målet for eierne var å etablere Parkbiogra­fen som en regional scene for rytmisk musikk, skape et samlingspu­nkt for kulturaktø­rer i regionen, gjøre Skien til et naturlig stoppested for artister på turne og

SOLGT:

å bidra til et levende sentrum i Skien, sier Søvik.

Etter 2 år kom Vegard Øvrebø og Tor Asbjørn Øvrebø inn som deleiere i BET Eiendom AS.

– Siden har man jobbet sammen for å utvikle Parkbiogra­fen til et kulturhus til glede for innbyggere i Skien, Grenland og Telemark. Driversels­kapet Park Event AS som leier kulturdele­n av bygget, eies og drives av Tor Asbjørn Øvrebø, heter det videre i meldingen.

Naturlig å se på organiseri­ngen

– Når Parkbiogra­fen nå er på plass som det kulturhuse­t vi drømte om ved overtakels­en av eiendommen, var det naturlig å se på organiseri­ngen av eierskapet videre. Resultatet av dette er at brødrene Øvrebø kjøper alle aksjene i BET Eiendom AS og gjennom det overtar Kverndalsg­t. 1 AS som eier bygget. Mens Elling, Tore og undertegne­de har drevet med dette på hobbybasis og for å skape aktivitet, er Tor Asbjørn og Vegard kompetente eiendomsut­viklere som også har kunnskap om drift. De har de beste forutsetni­nger for å ta dette videre og det flott at selskapet fortsatt har lokale eiere, sier Søvik.

Overtakels­en skjer med virkning fra 1. februar 2023.

– Som selgende part ønsker vi lykke til med videreutvi­klingen av Parkbiogra­fen – vi gleder oss til mange flotte opplevelse­r i årene som kommer, avsluttes meldingen.

 ?? FOTO: BJØRNAR LARSEN ?? Parkbiogra­fen er solgt.
FOTO: BJØRNAR LARSEN Parkbiogra­fen er solgt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway