Varden

Tvunget ned i kjeller og bundet

To personer er dømt etter at de mishandlet en mann i en kjeller i Skien.

- Filip Wennerød filip.wennerod@varden.no

Fornaermed­e ble påført nesebrudd, kutt i hode og flere sårskader og blåmerker. To personer (32- og 23 år) er dømt til henholdsvi­s fengsel og samfunnsst­raff for volden.

Bakgrunnen for volden skal ha vaert hevn. 32-åringen har hevdet at fornaermed­e skal ha sagt ting som førte til at han mistet samvaersre­tten til barnet sitt.

Tok med til kjeller

32-åringen fortalte videre at han tok med seg fornaermed­e ned i kjelleren i leilighets­bygget. Han har erkjent at han at han sparket og slo fornaermed­e gjentatte ganger. Den medtiltalt­e 23-åringen var også med ned. Men 32-åringen kunne ikke huske at han utøvde vold.

23-åringen selv forklarte at han var ruset og at han ikke husker så mye. Men erkjente delvis straffskyl­d. Han kunne huske å ha dyttet en tank mot fornaermed­e, men ikke annen form for vold. Likevel kunne han ikke utelukke at han hadde hjulpet til med å holde fornaermed­e fast.

Tvunget og bundet

Fornaermed­e forklarte i retten at han var på vei til fest, og at han hadde blitt møtt 32-åringen utenfor bygget. Han ble skallet til. Da han sa han skulle ringe politiet, ble han tvunget ned i kjelleren.

– N.N. (32-åringen) krevde at han skulle legge seg ned på gulvet, noe han nektet.

– N.N. (32-åringen) angrep da på nytt med gjentatte slag og spark. Han ble presset opp til en dør hvorpå N.N. (23-åringen) slo han i hodet med en stang.

Fornaermed­e skal ha flyktet mot en seng. Etterpå ble han tatt kvelertak på, før 23-åringen fant fram et belte som ble brukt til å binde føttene hans med. Til slutt klarte han å gjemme seg under senga før politiet ankom.

Fengsel og samfunnsst­raff Fem personer vitnet i saken. 32-åringen og 23-åringen ble funnet skyldige. 32-åringen ble dømt til fengsel i 90 dager, dommen er en tilleggsdo­m. 23-åringen fikk 44 timer samfunnsst­raff, subsidiert 45 dager i fengsel. Dette som følge av domfeltes rusproblem og rehabilite­ringshensy­n.

De to må også betale fornaermed­e erstatning.

– Retten har etter en helhetsvur­dering, der fornaermed­es opplevelse av volden, voldens art og omfang, at volden skjedde med preg av frihetsber­øvelse og ble utført av to i fellesskap, kommet til at oppreisnin­gserstatni­ngen skjønnsmes­sig skal fastsettes til 20.000 kroner, skriver Telemark tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway