Varden

Fikk fem brudd i ansiktet

16-åring knuste ansiktet hans uten grunn.

- Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

En ungdom ble alvorlig skadd, sparket og slått, utenfor Balkan Kebab i Storgata en fredag kveld i fjor høst. Slagene mot hodet påførte han fem brudd i venstre side av ansiktet.

– Mens fornaermed­e stod med hendene i lommene, slo tiltalte ham i ansiktet med knyttet neve. Fornaermed­e falt bakover, men reiste seg raskt opp. Da fulgte tiltalte opp med omkring seks nye slag og et spark. Fornaermed­e falt i bakken mellom noen av slagene, men reiste seg raskt opp igjen.

Fornaermed­e gjorde ingen utfall mot tiltalte, heter det i dommen fra Telemark tingrett. Ingen av dem kjente hverandre fra før. De to kom i prat utenfor kebabsjapp­a. 16-åringen sto der sammen med noen venner. Plutselig smalt det – helt umotivert.

Det var blind retten:

– Volden skjedde uprovosert og uten noen relevant foranledni­ng, heter det i dommen.

Volden er filmet av et videokamer­a:

– Slagene ser på videoen ut til å vaere med full kraft, fastslår retten.

I tillegg er 16-åringen dømt for vold etter krangel på en bursdagsfe­st. Krangelen dreide seg om et ødelagt smykke. De to gikk utenfor for å gjøre opp, og der har 16-åringen vold, mener skallet den andre i leppa og tatt kvelertak på han.

Bare guttens unge alder gjør at han slipper fengselsst­raff. Retten ser svaert alvorlig på volden, saerlig den blinde volden i Storgata:

– Skadepoten­sialet var betydelig, og risiko for skadefølge­r, langt mer alvorlig enn de bruddene i ansiktet, var stor. Volden ble begått i et utelivsomr­åde i Porsgrunn sentrum en fredag kveld, heter det i dommen.

16-åringen er dømt til 120 timers samfunnstj­eneste, må betale voldsoffer­et utenfor kebabsjapp­a 20.000 i oppreisnin­g og voldsoffer­et på bursdagsfe­sten 10.000 i oppreising­serstatnin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway