Varden

Var med på å samle inn millioner

I løpet av en uke i januar samlet Marcus Müller inn penger til veldedighe­t - på en ganske annerledes måte.

- Caroline TarAngen caroline.tarangen@varden.no

– Målet er rett og slett å spille gjennom spillet så raskt som mulig, samtidig som det samles inn til veldedighe­t, sier den 27 år gamle skiensmann­en.

Livestream – Mer spenning

Han var selv tredjemann til å spille denne uka, og kom seg gjennom «Crash Bandicoot: Trilogy» sitt tredje spill «Warped» på 44 minutter og 34 sekunder.

– Det var litt mer spenning knyttet til arrangemen­tet i år. Det er mange som følger med når man er nummer tre. I snitt er det mellom 50.000– 200.000 personer som følger arrangemen­tet, og i begynnelse­n er det ekstra mange som har fokus på gamingen, sier han.

Marcus er fornøyd med innsatsen, men måtte dessverre gi tapt for siste sjefskamp.

– Jeg er ganske fornøyd med dette. Jeg endte opp under ett minutt bak min personlige rekord, selv med en stor feil på slutten. Jeg måtte jo dø en eller annen gang. Det var første død i hele runnet. Rett før tenkte jeg «jeg har ikke dødd engang, så dette har gått greit», så døde jeg bare sekunder senere. Men jeg lo bare. Det var egentlig litt morsomt, sier han til Gamer. no om spillet.

Verdensrek­ord

Dette er heller ikke første gang han er med på et speedrunni­ng-maraton, og forteller til nettstedet at det hele startet etter at Crash Bandicoot-spillene ble gitt ut i ny drakt.

– Jeg fikk egentlig bare lyst til å spille mer. Tidlig 2018 så jeg et run fra JHobz som inspirerte meg til å begynne med speedrunni­ng selv, sier han.

Hobbyen har ført til verdensrek­ord og to turer til USA.

– Jeg synes det er ekstremt gøy. Det er ikke noe hemmelighe­t at det koster jo en del å dra fra Norge til USA, men for meg har det vaert verdt det hver gang. Jeg har flere titalls venner som gjør runs der, sier han til Gamer.no.

 ?? FOTO: GAMES DONE QUICK ?? SAMLER INN: Marcus «Murcaz» Müller fra Skien under speedrunne­rmaratonet som ble arrangert i USA i 2019.
FOTO: GAMES DONE QUICK SAMLER INN: Marcus «Murcaz» Müller fra Skien under speedrunne­rmaratonet som ble arrangert i USA i 2019.
 ?? FOTO: GAMES DONE QUICK / RICHARD NGO. ?? Fra samme arrangemen­t i 2019, da det var et kappløp mellom JHobz, CameronVen­genz og Müller. I år var Marcus den eneste som spilte «Crash Bandicoot: Trilogy».
FOTO: GAMES DONE QUICK / RICHARD NGO. Fra samme arrangemen­t i 2019, da det var et kappløp mellom JHobz, CameronVen­genz og Müller. I år var Marcus den eneste som spilte «Crash Bandicoot: Trilogy».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway