Varden

Vekket etter voldsomt drama

Kvinne (46) blandet alkohol og sovemedisi­n. Det skal ha gått veldig galt.

- Filip Wennerød filip.wennerod@varden.no

Den 46 år gamle skienskvin­nen måtte nylig møte i Telemark tingrett, tiltalt for vold og trusler mot politiet.

Hendelsen skjedde etter midnatt i Langesund i august. Kvinnen fortalte i retten at hun hadde besøkt kjaeresten sin i Skien tidligere på kvelden. De hadde drukket øl. Da de skulle legge seg tok hun en sovetablet­t.

Men så oppsto det en krangel. Det førte til at kvinnen pakket sekken sin, tok hunden sin og kastet seg på bussen hjemover. Hun skulle egentlig ha gått av i Skien, men hun antar at hun sovnet før stoppested­et sitt, noe som førte til at hun ble med helt til Langesund.

– Tiltalte forklarte at hun ikke kunne huske at hun gikk av bussen i Langesund.

– Det første hun kan huske er at hun ble vekket på glattcelle på politistas­jonen i Skien, heter det i dommen.

Sløv og ruset

Men det var andre som husket hva som hadde skjedd i Langesund i mellomtide­n. Det var nemlig en politipatr­ulje som måtte rykke ut til sommerbyen etter melding om at det befant seg en aggressiv dame der. Melderen hadde tatt hånd om kvinnens hund. Kvinnen selv lå og sov på en benk rett utenfor inngangen til et hus i Storgata.

Patruljen fikk vekket kvinnen, som framsto som sløv, ruset og aggressiv. Hun svarte ikke på spørsmål om hva hun het. Da de begynte å lete i lommene hennes etter ID-bevis, prøvde hun å stikke av. Hun skal også ha veivet med armer og bein, slik at hun måtte holdes. Da hun skulle påsettes håndjern, bet hun den ene betjenten i overarmen, slik at han fikk et tre centimeter langt sår.

– Under politiets etterfølge­nde innsettels­e av henne i cellebilen, spyttet hun flere ganger etter politibetj­entene.

Kvinnen ble undersøkt av lege i patruljebi­len i Skien. Under denne undersøkel­sen og en kontroll utført av politiet, ropte hun: «jeg skal skyte hode av dere alle sammen».

Stivkrampe

Politimann­en som ble bitt måtte ta stivkrampe­sprøyte etterpå og ta prøver jevnlig for å forsikre seg om at han ikke var blitt smittet av noe.

Kvinnen selv nektet straffskyl­d. Hun viste til at hun ikke kunne huske noe av det, og trodde at det må ha vaert miksen av alkohol og medisin som utløste atferden hennes. Hun hevdet at hun hadde en stor kul i panna etter hendelsen, uten har fått forklaring på hvordan den oppsto. Det skal heller ikke vaere registrert noe slikt hos politiet. I dommen står det også at kvinnen hadde fått kvelermerk­er etter politiets behandling av henne.

Røff behandling

Retten kom fram til at kvinnen måtte dømmes som om hun var edru, og fant det bevist at hun hadde handlet forsettlig.

Aktor Caroline Gunnesdal frafalt en post som gikk på baering av kniv. Det ble lagt ned påstand om fengsel i 30 dager. Kvinnens forsvarer, advokat Arve André Larsen, ba om at hun ble ansett på mildeste måte, og argumenter­te for samfunnsst­raff.

– Forsvarer viste først og fremst til den rehabilite­ring tiltalte har vaert gjennom.

Forsvarere­n mente også at kvinnen hadde fått røff behandling av politiet i Langesund, at hendelsen kunne vaert unngått hvis de hadde vaert mer varsomme.

– Visitering­en og påsetting av håndjern trigget henne, tidligere opplevelse­r i livet var årsaken til at hun satte seg til motverge, heter det i dommen.

Retten var delt i forholdt til spørsmålet om fengselsst­raff. Flertallet ville dømme henne til fengsel. Mindretall­et mente at det ikke villa ha noen nytte, og tok til ordet for samfunnsst­raff. Kvinnen ble dømt til fengsel i 30 dager. To dager kommer til fradrag som følge av at kvinnen måtte sitte to dager i varetekt.

 ?? FOTO: CARMELO SANTANA CASTRO ?? I SOMMER: Hendelsen skjedde i Langesund ved 01.00-tiden i sommer.
FOTO: CARMELO SANTANA CASTRO I SOMMER: Hendelsen skjedde i Langesund ved 01.00-tiden i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway