Varden

Mikael (26) sto uten arbeidsgiv­er, og ringte selv til sin nyesjef

Mikael Norø Ingebrigts­en måtte selv plukke opp telefonen for å ringe til Oddtrener Paco for å spørre om han fikk lov til å komme på prøvespill. Det siste året har vaert et aldri så lite eventyr for tromsøvaer­ingen.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Det gikk gjetord rundt i norsk fotball om Mikael Norø Ingebrigts­en allerede i 2012 da han begynte å herje for Tromsø sitt rekruttlag. De fleste spådde han en stor karriere.

Det endte med et utenlandso­pphold i IFK Göteborg i 2018, før han returnerte til Tromsø et halvt år etter. Ved årsskifte 21/22 gikk kontrakten hans ut, og plutselig sto han på bar bakke uten arbeidsgiv­er for første gang.

– Det er litt uvirkelig å tenke på nå. Fra jeg står der i preseason uten klubb, til jeg ringer til Paco og kommer på prøvespill her, til at vi endte på 5. plass. Det har gått over all forventnin­g, forteller han til Varden.

I en måned måtte han vise seg fram for Odd-teamet på trening, noe som i fotballsam­menheng er ganske lenge for en spiller med den erfaringen bak seg.

Nøkkelspil­ler

– Jeg tror Paco og teamet var bekymret for skadehisto­rikken min, og det var derfor det tok litt tid. Det har jo vaert en av nøklene til at jeg har levert som jeg har gjort i år også, nemlig det at jeg har holdt meg skadefri i hele år, smiler han.

På våren var det ingen tvil om at Leopold Wahlstedt var Odds beste, men utover høsten begynte Ingebrigts­en å skinne i en ny rolle som «falsk nier», altså en spiss som egentlig ikke er en spiss. Der fikk han brukt ekstremfer­dighetene sine med ball i beina, med de hurtige vendingene, den gode teknikken og det deilig tyngdepunk­tet.

– Jeg trives godt i den rollen, og jeg føler egentlig at den er skreddersy­dd for mine ferdighete­r. Jeg kunne kanskje ha scoret flere mål, jeg har jo alltid lyst til å vaere over tosifret, men alt i alt er jeg fornøyd. Da har vi noe å strekke oss etter denne sesongen, sier han spøkefullt.

– Føler du at Mikael Norø Ingebrigts­en er tilbake der han skal vaere nå etter en tøff periode?

– Ja. Nå vil jeg si at jeg er på en god plass, og jeg har fått slått meg til ro. Jeg spiller i en posisjon hvor jeg føler meg hjemme, og akkurat nå er alt topp, forklarer 26-åringen, som nylig annonserte at han skal bli pappa for første gang.

Tøff start

Første halvdelen av sesongen var varierende både fra Ingebrigts­en og Odd. Først og fremst måtte den fysiske delen på plass, og det tok tid for hele laget å tilvende seg måten Paco ønsket at laget skulle se ut.

– Det endte jo godt, til tross for en tung periode på starten av sommeren der. Heldigvis vet jo vi spillere at det er en lang sesong, men jeg skjønte jo at supportern­e var litt bekymret etter tapet i Bodø. Vi visste hele tiden hvor gode vi var, men det er ikke alltid like lett å utføre jobben i 90 minutter. Til slutt løsnet det skikkelig, sier han.

Ingebrigts­en endte til slutt med seks scoringer totalt, blant annet to i bortekampe­n mot sin gamle arbeidsgiv­er Tromsø. Det ble også seks målgivende pasninger. Mer enn godkjent, med andre ord.

– Er dette din beste sesong, eller har du følt deg bedre tidligere?

– Jeg synes vel egentlig det. Jeg har spilt profesjone­lt i Tromsø i seks år, og den beste plassering var vel 11. eller 12. plass. Hele karrieren har handlet om å krige i bunn, så jeg må si det var fryktelig godt å vaere i det motsatte sjiktet i år. Vi kriget jo nesten om Europa til slutt der, smiler han.

Han legger ikke skjul på at spill i Europa er en stor drøm.

– Jeg kan ikke snakke på vegne av de andre spillerne, men alle har vel et ønske om å konkurrere i de beste turneringe­ne som finnes. For oss da så er det naermeste Conference League, og det bør jo vaere det naturlige neste steget etter en 5. plass. Det er litt kjedelig om man bare har cupen å spille i ved siden av

Eliteserie­n, så vi tar gjerne litt Europa igjen i Odd for min del, smiler han lurt.

Tilbake der jeg slapp

På spørsmål om hvorfor Paco sin fotballsti­l så veldig spennende ut når spillerne virkelig hadde laert det er han ikke i tvil.

– Det er mye kombinasjo­ner, og det kan minne litt om en typisk spansk måte å spille fotball på. Det er kortere avstander inne sentralt i banen, og det går fort på få touch. Vi bruker ballen, og vi er en gruppe med spillere som liker å ha kula i beina. Summen av det gjør at det fungerer veldig bra, forklarer 26-åringen.

For hans egen del nevner han tosifret antall scoringer som et av sine egne mål for sesongen.

– Jeg vil egentlig bare finne tilbake til der jeg slapp så fort som mulig. Både for laget og for min egen del synes jeg det var synd at sesongen var over på det tidspunkte­t den var, for da var vi veldig gode, sier han.

 ?? ?? REISE: Det siste året har bestått av noen nedturer, men også mange oppturer for den elegante teknikeren.
REISE: Det siste året har bestått av noen nedturer, men også mange oppturer for den elegante teknikeren.
 ?? ?? GLAD: Mikael Ingebrigts­en storkoser seg i Odd.
GLAD: Mikael Ingebrigts­en storkoser seg i Odd.
 ?? BEGGE FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ??
BEGGE FOTO: TOR HENRIK STENSLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway