Varden

Vi trenger ikke bygge i elva for å få et levende bysentrum

Skien brygge har utløst et folkeopprø­r mot nedbygging av elva.

- Kim Kise Listekandi­dat Skien FrP

Skien brygge utvikling har presentert oppdatert informasjo­n om prosjektet Skien brygge. Her vises et helt annet uttrykk enn det som ble godkjent i regulering­splanen av 2016.

Prosjektsj­ef Svein Olav Ellingsen skriver følgende: «Hensikten med regulering­splanen er å legge til rette for at Skien brygge kan utvikles som en levende del av sentrum med balansert samspill mellom funksjoner som skaper liv i de offentlige områdene og som spiller på lag med det øvrige sentrum.»

Dette kan vi vanskelig vaere uenige i, men klarer prosjektet å svare opp til disse flotte formulerin­gene? Byggene er plassert på peler ut i elva med en smal promenades­ti for allmenhete­n. Utsikten fra det offentlige områdende er i form av tunnellign­ende korridorer ut til elva, stengt av høye funksjonel­le bygg.

«En levende og attraktiv by handler ikke om byggene, men menneskene som bruker den.» skriver Ellingsen videre.

Det er igjen uomtvistel­ig. Byggenes plassering imidlertid er av stor betydning. Folk i Skien vil ikke ha en plassering som stenger dem ute fra elva i skyggenes korridorer.

Hvor mye av elva er vi villige til å bygge ned? Skien brygge, med blokker ut i elva og med en koloss av en bro til 250 mill. over til Klosterøya, har utløst en folkeopini­on mot nedbygging av elva. Skien FrP støtter dette folkeopprø­ret.

Det må vaere mulig å realisere Skien brygge som en levende del av sentrum uten å bygge i elva som har vaert og vil bli viktig for Skien. FrP hilser en moderne balansert utbygging velkommen.

Plan og bygningslo­ven gir utbyggere og myndighete­r rett og muligheter til å justere regulering­splaner.

Det er både ønskelig og nødvendig med denne fleksibili­teten, da forutsetni­ngene for planene ofte endres over tid med hensyn til marked, uforutsett­e grunnforho­ld, endrede infrastruk­tur etc. Dette er utbyggere innforståt­t med og represente­rer ikke uforutsigb­arhet. Det er først når regulering­splaner blir kansellert og overføres til f.eks. LNF områder det blir problemati­sk og uforutsigb­art.

Skien kommune er ikke bare regulant for Skien brygge, men også deltager i utbygginge­n med betydelige millioner til offentlig infrastruk­tur. FrP mener derfor det er vår plikt å høre på innspill fra innbyggern­e som skal vaere med på å betale for prosjektet.

Vi trenger ikke bygge i elva for å få et levende bysentrum.

Skien FrP sier ja til Skien brygge til beste for innbyggern­e og ja til å binde øst og vest sammen med selvkjøren­de ferge. Moderne utvikling av byen skal vi kunne klare sammen uten å stenge utsyn til vakre Skienselva.

 ?? FOTO: A-LAB ?? MULIG UTEN:Moderne utvikling av byen skal vi kunne klare sammen uten å stenge utsyn til vakre Skienselva, skriver Kim Kise (Frp).
FOTO: A-LAB MULIG UTEN:Moderne utvikling av byen skal vi kunne klare sammen uten å stenge utsyn til vakre Skienselva, skriver Kim Kise (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway