Varden

Det gjør vondt langt inn i hjerterota

Dette er en unik mulighet som vi aldri vil få igjen, skriver Torhill Nilsen om salget av Croftholme­n.

- Torhill Nilsen

Jeg var en av dem som var på folkemøtet på Croftholme­n (Gjermundsh­olmen) 28 ma rs. Har bodd rett over sundet siden jeg var 7 år (60+) og syntes derfor jeg kjenner ganske godt til holmen. Leit å se hvordan det har glimret med sitt fravaer av vedlikehol­d de senere årene. Det gjør vondt langt inn i hjerterota!

Holmen er et yndet sted for turgåing og utfart hele året. Fra der jeg bor kan jeg følge med å se hvor utrolig mye det blir brukt til turgåing, bading og treff av folk i alle aldre!

Der er det godt å vaere! Tror dessverre at kommunen ikke klarer å ta vare på dette alene, og derfor har jeg med dette forslaget; Ikke selg til private. Ikke bygg hus eller leilighete­r der.

Broen som er der i dag bør brukes som gangbro/ fortau. Det bør bygges ny bro på venstre side av nåvaerende bro til ny bilvei.

Huset i svingen (eid av kommunen) fra Strandgata/ Tostrupsve­i ned til Croftholme­n, bør fjernes for å utbedre kryss/utkjøring og anlegge ny rett vei med fortau mellom krysset og bro/er. Kaianlegge­t må oppgradere­s og alle bygninger må pusses opp og vedlikehol­des!

Holmen bør også deles opp, for eksemel slik:

– Høyre side mot Langesund: Redningsse­lskapet, dykkere, politi, toll, radiosamba­nd/nødnett (et slags beredskaps­senter). De har da tilgang til vei over «ny bro», kaiplass til sine båter o.a. , kan lande med helikopter og ligger rett inntil inn/ utseiling i «Grenlandsl­eia». Denne er nå oppgradert og man kan seile rett ut mot havet/Langesund og slipper seiling inn «Kalven».

– Venstre side mot Brevik: Nytt «Kulturhus» med restaurant og nydelig sjøutsikt med teserverin­g på sommeen, badeplass/ friområde ved «Båthuset» og mot broen. Evnt også ved fyrtårnet. I det staselige «Hovedhuset» er det i dag et flott stort kjøkken med kantine som kan brukes til salg av mat til de som etablerer seg og evnt. bistå ved større selskaper eller annet til « Kulturhuse­t». Internatet er fredet og man må derfor ta hensyn til det. Det kan kanskje arrangeres kurs for sjøfart der.

Håper inderlig Croftholme­n blir tatt vare på for det beste for allmenhete­n i kommunen!!! Dette er en unik mulighet som vi aldri vil få igjen.

 ?? FOTO: HELGE OTTESEN (ARKIV) ?? IVARETATT: Håper inderlig Croftholme­n blir tatt vare på for det beste for allmenhete­n i kommunen, skriver Torhill Nilsen.
FOTO: HELGE OTTESEN (ARKIV) IVARETATT: Håper inderlig Croftholme­n blir tatt vare på for det beste for allmenhete­n i kommunen, skriver Torhill Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway