Varden

Snorking på verandaen

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Nå som våren er i ferd med å melde overgang til en enda finere årstid, kommer presset på oss stakkarer. I det siste er det blitt så populaert å sove utendørs. Folk ligger strødd i skogholt og på verandaer eller i hager. Trolig iført pyjamas og nattlue. Det sies å vaere fantastisk. Jeg prøvde et par ganger, men ble forkjølet og lengtet hjem med vondt i ryggen. Heldigvis var det kort vei: Inn verandadør­a til naermeste kaffetrakt­er. Menneskehe­ten har gjort en del framskritt innen boligstand­ard siden huleboer-tiden, og det framskritt­et mener jeg det er viktig å benytte seg av. Hardhausen­e kan fryse og drive med sitt.

Det stadig økende uteliggerm­iljøet har også rammet en slektning som er blitt terrassebo­er store deler av året. Da kan man jo lure på hva som er vitsen med hus og leilighet. Hvis man skal gå ut av boligen hele tiden, kan man jo kvitte seg med selve kåken og nøye seg med frisk luft og en stubbe.

Ellers heter det «å gå ut» når man stikker til byen for å more seg. Selv om det meste av utelivet foregår innendørs, det seg vaere vederkvege­nde etterfyll av vaeske eller bespisning. Ekte uteliv finnes i naturen, men vi må da ikke absolutt overnatte der. Skogen har nok den beste platesnurr­eren, eller disc-jockey, som det heter på utenlandsk fagspråk. Altså folk som spiller plater. Lyden av trost, kråke, grevling, due og ugle burde hatt fast plass øverst på VG-lista. På tross av dette er det mange som går tur i skogen med propper i ørene. Muligens hører de på populaermu­sikk – eller de følger med på hva Erna mener nå for tiden, på

Dagsnytt Atten. Noen er så opptatt av ørepluggen­s lyd at de ikke greier å hilse engang. De bare snøvler. Det ligger sikkert noen borti hogget og snorker også, i henhold til den nye utesovings­trenden.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway