Varden

Treneren får trolig ikk sitt største ønske: – Det

Om man tror det er rolige dager for Gjerpen-trener Pål Oldrup Jensen bare fordi seriespill­et er over, så tar du feil. Flere nøkkelposi­sjoner skal fylles i løpet av de neste ukene.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no SKIEN

– Rolig? Nei, det er ikke mye roligere. Det virker kanskje som om det er mindre å gjøre når det ikke er kamper, men nå starter jo all planleggin­gen. Jeg skal jo både finne en trener som skal vaere sammen med meg, og spillere. I tillegg har jeg jo to jobber i Notodden, så det er nok å finne på, forteller han til Varden onsdag morgen.

Partner

Spillerjak­t er han vant til, men nå skal han også finne seg en ny assistent etter at Anstein Engravslia har blitt sjef for den nye storsatsin­gen i Grenland Topphåndba­ll.

– Jeg jobber med saken, men det er ikke noe som er klart. Jeg har vaert i dialog med noen som har takket nei, og har dialoger nå, så får vi se hvordan det utvikler seg de neste ukene.

– Hvor tidlig bør du ha en assistent på plass?

– Så fort som mulig. Jeg håndterer jo treninger og den biten, så det er ikke noe problem. Både for den som skal vaere med, og også for jentene så hadde det vaert fint å ha en på plass så fort som mulig, sier treneren.

– Hva slags type ser du etter? – Vi går inn i Rema 1000-ligaen i det som blir en tøff sesong for oss, så det er viktig for meg at vi får på plass en trener som kommer inn med noe å bidra med. Både erfaring og kunnskap, men kanskje aller viktigst som menneske. Da er det litt å ta tak i, og litt å jobbe med, men så får vi se hva som skjer, svarer Oldrup Jensen.

Økonomien

Med opprykk til øverste nivå betyr det også at Oldrup Jensen kan lete på en litt annen hylle, men da hører det ofte også med større økonomiske pakker.

– Det er et litt annet marked, men på denne tiden så har de fleste spillerne signert allerede. Det gjør det ekstra vanskelig i vår posisjon, og det er ikke sånn at det er mye å velge i. Så kommer jo økonomien inn i bildet også, forklarer han.

Linjespill­er og bakspiller er det aller viktigste å få på plass. Treneren bekrefter at Thea Bakås trener med Gjerpen om dagen, og at forteller også om at han har gitt opp håpet om å få en venstrehen­dt spiller som skal spille høyre bak.

– Vi ser først og fremst etter en linjespill­er, og en bakspiller. Vi har Thea Bakås (linjespill­er), som tidligere har spilt i Pors og Larvik HK på trening med oss i disse dager, og vi er i dialog med noen bakspiller­e. Jeg skulle helst hatt en venstrehen­dt, men det har jeg gitt opp. Det finnes ikke på markedet. De internasjo­nale klubbene leter etter det, og det er ikke mange av dem, sier han og fortsetter:

– Vi har Annika (Skrettingl­and), og hun må vi utvikle videre, men hun kommer trolig til å bli den eneste venstrehen­dte bakspiller­e. Vi jobber med å finne noen bakspiller­e som kan skape bredde, men vi trenger også å heve nivået vårt. Så må våre høyrehendt­e bakspiller­e forberede seg på å spille høyre bak også. Jeg snakker med trenere og agenter hver dag, og markedet er helt tørt. Jeg er der at om jeg skal hente noen, så må det vaere noen som forsterker oss.

Keeper?

I tillegg har også Gjerpen sett på en mulighet til å forsterke keeperteam­et. Der har i midlertidi­g økonomien satt en stopper.

– Hadde jeg hatt mye penger å øse ut, så hadde det vaert noe helt annet. Vi må prioritere. Vi jobbet med en keeper, og det meste var på plass, men jeg måtte si nei på grunn av økonomien. De pengene vi har må jeg prioritere andre steder.

– Vi har gode keepere, men vi er sårbare i den posisjonen hvis noe skjer. En med litt andre forutsetni­nger når det kommer til høyde og rekkevidde, og som er ulik de vi har, fortsetter han.

– Christen (Knudsen, sportslig leder) åpner ikke pengesekke­n selv om dere har rykket opp altså?

– Han driver forsvarlig, og det tror jeg er veldig viktig for Gjerpen. Vi er nødt til å gjøre det sånn. Jeg som har ansvaret for det sportslige drømmer jo stort, men jeg må forholde meg til virkelighe­ten. Det aller viktigste er at vi driver sunt, slik at vi kan drifte på en god måte.

Lokalt talent

En annen spiller som er på blokka er tidligere Klyve-spiller, nå i Pors, Oda Kongssund. Hun

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? NESTE?: Oda Kongssund kan vaere den neste inn dørene i Gjerpen.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN NESTE?: Oda Kongssund kan vaere den neste inn dørene i Gjerpen.
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? TRENING: Linjespill­er Thea Bakås fra Larvik HK trener med Gjerpen om dagen. Her fra tiden i Pors.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT TRENING: Linjespill­er Thea Bakås fra Larvik HK trener med Gjerpen om dagen. Her fra tiden i Pors.
 ?? ?? NYE FJES: Foreløpig har det skjedd lite på overgangsm­arkedet, og nå har Pål Oldrup Jensen gitt opp å finne en venstrehen­dt
NYE FJES: Foreløpig har det skjedd lite på overgangsm­arkedet, og nå har Pål Oldrup Jensen gitt opp å finne en venstrehen­dt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway