Varden

Når Johnny blir spurt blind, svarer han at ha

Har du hørt om håndballdo­mmeren med grå staer og som løp av seg 25 kilo på ett år? Snart har du det!

- Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Alle som har fulgt med i håndballen de siste 45 årene, enten da bedriftsid­retten hadde sin storhetsti­d eller i en av de mange regionseri­ene, har garantert sett Johnny Erik Jørgensen (66) i en hall.

Ofte med et glimt i øyet og et bredt smil. Noen ganger litt mer bestemt og med et gult kort eller to fingre i luften. Uansett hva, så er han like respektert blant spillere og trenere. Både for nivået og hans innsats for idretten.

Skal operere

Forrige lørdag spilte kvinnelage­ne til Pors fotball og Pors håndball showkamper. Johnny var selvfølgel­ig en av dommerne i håndballka­mpen. Etter kampen røpte han en aldri så liten og morsom hemmelighe­t.

– Jeg har grå staer, sier han lattermild­t.

– Hvordan er det da å dømme håndball?

– Det går fint for meg å dømme. Jeg fikk nylig grei på at jeg har grå staer på det venstre øyet og at jeg skal ta det helt vekk, og så skal jeg ta høyresiden senere. Legen har sagt at jeg kan slippe å bruke brillene og at jeg vil se bra. Det gleder jeg meg til.

– Men hadde jeg vaert spiller og hørt at dommeren hadde grå staer, ja, da hadde jeg virkelig begynt å lure på åssen det skulle gå, skratter 66-åringen, som fyller 67 år 13. juni.

Enorm glede

Det skal sies at det ikke var mye som tydet på at dommeren har litt synsproble­mer. Jørgensen og dagens makker, Atle Holberg Aass, holdt et stødig grep om kampen.

– Vi måtte nok vaere litt snillere med fotballjen­tene enn vi ville gjort i en kamp. Saerlig når det gjaldt skritt. Skulle vi dømt hundre prosent på alt sammen, så ville nok de fleste angrepene vaert avblåst.

Ved noen anledninge­r der håndballje­ntene skulle forsøke finter, klarte han ikke å holde latteren helt skjult.

– Det var kjempegøy å vaere med på dette, uansett prestasjon­er. Jeg dømte guttene i fjor, da de spilte tilsvarend­e kamper. Årets kamp ble like morsomt, sier han etter kampslutt i Vessiahall­en.

Trent ned vekten

Men alt er ikke bare en lek. Johnny har lagt ned blod, svette og tårer for å kunne bidra i fortsettel­sen.

– Jeg har trent for det og løpt fem kilometer hver dag et helt år. Da forsvant kiloene ganske fort og kondisjone­n har blitt mye bedre. Jeg har gått ned fra 117 kilo og til 92. Det er viktig for å holde følge med spillet, påker dommeren, som er meget godt fornøyd med nivået han dømmer.

– Jeg har mål om å dømme i den ringen jeg er i nå (Ring 6), som blir i klassene fra 15–20 år, og 4. – og 5. divisjon. Det er der jeg ønsker å vaere, og som jeg føler meg god nok til. Og det er viktig å holde følge med spillet.

50 år

Jørgensen blir garantert å se i hallene de neste årene også.

– Jeg klarer ikke å slutte med dømmingen. Jeg elsker å dømme og nekter å gi meg. Det gir gode opplevelse­r og nye venner. Enten det er på en cup eller i seriespill. Jeg gleder meg til hver eneste sesong og synes det er dritmoro.

– Så du gir deg ikke med det første?

– Nei, det blir i alle fall fem år til. Jeg skal ha 50, kommer det bestemt.

Utsagnet er man glad håndballen­s Region Sør.

– Johnny er en positiv og blid fyr, som gjør en god figur på banen. Vi er takknemlig for hans mangeårige bidrag og innsats. Det er gledelig å høre at han vil fortsette å dømme, sier dommersjef Bjørn Hagberg. for i

GOD:

▶ Født: 13. juni 1956

▶ Fra: Nenset i Skien

▶ Familie: Kone, fire barn og sju barnebarn

Dømmer for: Gjerpen IF

▶ Aktuell: Har dømt håndball siden 1978 og har som mål å oppnå 50 år (2028)

 ?? ?? Johnny Erik Jørgensen gjorde en god figur da han var en av dommerne under showkampen­e i Vessiahall­en.
Johnny Erik Jørgensen gjorde en god figur da han var en av dommerne under showkampen­e i Vessiahall­en.
 ?? FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ?? SHOWKAMP: Pors mot Pors.
FOTO: TOR HENRIK STENSLAND SHOWKAMP: Pors mot Pors.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway