Varden

Konkurs med 23 uferdige hytter

Hyttefirma­et Lende er konkurs og det er byggestopp på hyttene firmaet var i gang med på Lifjell og Gaustablik­k.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

– Flere av hyttene er nesten ferdige og vi forsøker å finne løsninger for å hjelpe kundene slik at hyttene blir ferdige, forteller Jonny Holm. Han var daglig leder og største eier i firmaet i Numedal som hadde omsetning på 140 millioner kroner i 2022.

– Vi inngikk salgskontr­akter med fastpris, men kostnadene på alle innsatsfak­torene løp fra oss samtidig som renta gikk opp. Gapet ble bare større og vi måtte dessverre gi opp, forteller han.

Lifjell hyttegrend

Fremdeles ligger det annonser fra Lende på Finn for hytter i blant annet Lifjell hyttegrend som de eier og hvor firmaet har bygd mange hytter.

Advokat Lene Langseth fra Tyr advokatfir­ma i Drammen er bostyrer.

– Firmaet har oppgitt gjelda til 44 millioner kroner og begjærte selv oppbud fredag. Jeg hadde møte med dem i Rollag mandag. I alt 23 hytter er under bygging for kjøpere fra store deler av Østlandet. De fleste hyttene er på Lifjell, men det er også noen på Gaustablik­k. Firmaet oppga 18 ansatte da de gikk konkurs, men det er flere som er oppført som ansatte og som kan ha lønnskrav, sier hun.

Jobber med banken

– Firmaet har forsøkt flere tiltak, men det holdt ikke, sier hun. Det er DNB som er største kreditor og bostyreren jobber sammen med banken for å kartlegge verdiene.

– Hyttekjøpe­rne har hatt en betalingsp­lan som har fulgt fullføring­sgraden på hyttene. Noen av dem er nesten ferdige, men det er ikke penger i boet til å fullføre så kjøperne må inngå nye kontrakter for fullføring, sier advokaten.

Fristdato for krav er satt til 19. april og første skiftesaml­ing blir i Buskerud tingrett på Kongsberg 3. juni.

 ?? FOTO: LENDE HYTTER ?? KONKURS: Illustrasj­onsbilde av en av Lendes hyttemodel­ler.
FOTO: LENDE HYTTER KONKURS: Illustrasj­onsbilde av en av Lendes hyttemodel­ler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway