Varden

Nå tømmer de sykehus

Morten Nilsen klargjør bygningene for salg.

- Kristin Tangen Tolo kristin.tolo@varden.no

– Vi er i en prosess.

Det sier eiendomssj­ef for Sykehuset Telemark, Morten Nilsen.

I fjor høst la Sykehuset Telemark fram et forslag om å legge ned Rehabilite­ringssente­ret på Nordagutu. Lokalbefol­kning og politikere protestert­e.

– For noen måneder siden sa de at de bare midlertidi­g ville endre tilbudet fra døgn- til dagtilbud, og så skulle de evaluere pasientgru­nnlaget. Etter veldig kort tid, så skal de plutselig legge ned, sa ordfører Siri Blichfeldt Dyrland under en demonstras­jon i november.

27. november bestemte styret i Sykehuset Telemark seg for å avvikle tilbudet på Nordagutu.

– Riktig å avvikle

Seksjon for rehabilite­ring, med overvektsp­oliklinikk, Pusteromme­t og rehabilite­ringspolik­linikk, har eksistert på Nordagutu siden 1978.

– Beslutning­en om å avvikle aktivitete­n på Nordagutu var hovedsakel­ig basert på faglige vurderinge­r. Sykehuset Telemark er ett felles sykehusomr­åde med Sykehuset i Vestfold, sier Caroline Torskog, avdelingsl­eder Nevrologi og rehabilite­ring.

Hun påpeker at det i Tønsberg og Stavern er bred spesialist­kompetanse på sykelig overvekt, og at pasienter fra Telemark får tilbud om behandling og oppfølging i regi av Senter for sykelig overvekt.

– Vi mener at det var riktig å avvikle Nordagutu som behandling­stilbud, sier hun.

– Gjør det salgsklart

Lokalene på Nordagutu står nå tomme.

– Vi jobber med å få tømt bygget for overskudds­materiale. Vi har fått i oppdrag å se på muligheten for å selge bygningene. Vi gjør det nå salgsklart, sier eiendomssj­ef Nilsen.

Han forteller at de venter på tilstandsa­nalyse for teknisk tilstand, og at de etterpå vil kontakte noen som kan bistå med å selge eiendommen.

– Hvem tror dere kan være interesser­te i å kjøpe en slik eiendom?

– Vi har ikke orientert oss mot markedet enda. Det er for tidlig å si noe om hvem som kan være aktuelle kjøpere. Vi håper det er salgbart. Vi sitter med et driftsansv­ar, og det koster penger å ta vare på stor bygningsma­sse.

 ?? FOTO: KRISTIN TANGEN TOLO ?? Protester mot nedleggels­e førte ikke fram. Ordfører Siri Blichfeldt Dyrland demonstrer­te på Nordagutu i november.
Caroline Torskog er avdelingsl­eder Nevrologi og rehabilite­ring ved Sykehuset Telemark.
SELGER: Morten Nilsen er eiendomssj­ef for Sykehuset Telemark.
FOTO: KRISTIN TANGEN TOLO Protester mot nedleggels­e førte ikke fram. Ordfører Siri Blichfeldt Dyrland demonstrer­te på Nordagutu i november. Caroline Torskog er avdelingsl­eder Nevrologi og rehabilite­ring ved Sykehuset Telemark. SELGER: Morten Nilsen er eiendomssj­ef for Sykehuset Telemark.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN (ARKIV) ?? AVVIKLET:
FOTO: FREDRIK PEDERSEN (ARKIV) AVVIKLET:
 ?? ?? PROTESTERT­E:
PROTESTERT­E:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway