Varden

Fortsetter tradisjone­n

«Halv pris-dagen» er blitt en tradisjon i Skien sentrum.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

– Vi gjør det for å vise frem den fantastisk­e byen vår og alt som skjer her. Dette arrangemen­tet blir bedre og bedre for hvert år, sier Janne Lindgren, som er daglig leder i Skien Dalen Skipsselsk­ap AS.

– Halv pris

En rekke andre aktører inviterer til Turist i egen by i Skien, som finner sted lørdag 4. mai.

Hensikten er å vise både lokalbefol­kningen og tilreisend­e et bredt spekter av hva Skien har å tilby innen kultur og fritidsakt­iviteter. Aktivitete­ne er enten gratis eller koster 75 kroner.

– Dette er en fin anledning til å oppleve Skien til halv pris. Vi håper folk bruker hele dagen i byen vår, sier Tore Hammersmar­k i Skien By.

Det settes opp gratis busser som frakter folk fra attraksjon til attraksjon, på tvers av byen fra Landmannst­orvet til Ibsens Venstøp, Teater Ibsen og Fritidspar­ken.

– Vi har alltid veldig godt besøk på denne dagen, og hos oss er det blant annet gratis omvisning, konsert og inngang, sier Tone Lundeberg fra Telemark Museum.

Åttende gang

Er du interesser­t i lokalhisto­rie eller ønsker å bli bedre kjent i Skien, så har du også gode muligheter denne lørdagen.

– Det blir både vandring og sykling med historier og lokalhisto­rier, sier Ole Bjørn Ulsnæs.

Ellers kan det kanskje friste med et minicruise med MS Victoria, sykkelbane i sentrum eller klatrepark­en i Fritidspar­ken.

– Vi arrangerte Turist i egen by første gang i 2015. På grunn av pandemien var det ikke noe i 2020 og 2021, så dette blir åttende gangen, sier Lene Kaasi Hysing, som er kommunikas­jonsrådgiv­er i Skien kommune.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? ARRANGØRER: Ole Bjørn Ulsnæs, Tone Lundeberg, Lene Kaasi Hysing, Hilde Rosenvold, Janne Lindgren og Tore Hammersmar­k er blant arrangøren­e av Turist i egen by i Skien.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN ARRANGØRER: Ole Bjørn Ulsnæs, Tone Lundeberg, Lene Kaasi Hysing, Hilde Rosenvold, Janne Lindgren og Tore Hammersmar­k er blant arrangøren­e av Turist i egen by i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway