Varden

Det nye Øst-Berlin

Bratsberg-området i Skien er blitt det nye Øst-Berlin. Bypakke Grenland og lokalpolit­ikerne er imidlertid ikke like effektive murbyggere som øvrige kommuniste­r.

- Sofus pølserforr­ådmenn@porsgrunnc­luc.com

UKEKLIKK

Her er det ikke mye handlekraf­t, sammenlign­et med tyske kommunisti­sters ingeniørku­nst i august 1961. Det tar nemlig tid å reise den nye muren som skal sørge for at villastrøk­ene må bla opp for å passere Checkpoint Charlie. De er med andre ord snart i samme isolerte uføre som folk på Borgestad, Gulset og dalstroka utenfor. Det mest overrasken­de med denne saken er at noen faktisk vil til Skien sentrum.

Fylkesordf­ører og Real Madridfan Sven Tore Løkslid & co skal i første omgang nøye seg med seks nye bomstasjon­er. Men hvis det viser seg at noen borgere finner smutthull, må vaktholdet økes. Da skrur han opp tre stasjoner til. Verst blir dette for fylkesvara­ordfører Terje Riis-Johansen. Bonden i Gjerpensda­len trodde lenge han skulle slippe unna eget bomgrep. Men fatt håp! Som hendig traktoreie­r, kan han diesel-pløye seg over beitemark når han skal på fylkeshuse­t. Det er som kjent de dummeste bøndene som får de største potetene, mens de lureste får de minste bomregning­ene.

Heldigvis kommer bompengene godt med. Nå er de byttet ut med rumensk valuta. Dette er et bevis på at kommunisme­n i Porsgrunn fungerer. Partibokre­gimet har nå søkt seg til et stålverk i Cluj for å få hjelp til å bygge den nye sykkelbrua. Med en timeslønn på fire rumenske leu (femten islandske kroner) skal de sørge for at porsgrunns­folk kan komme seg tørrskodd fra Vestsida til Østsida. Og omvendt.

Dette viser hvor opptatt den politiske ledelsen er av arbeidsvil­kår. Ikke bare for rådmenn, altså. Da glemmer vi at de tidligere har snytt vaskekonen­e for lønn – og brukt pengene på champagne på Ælvespeile­t. Men på noen områder er det mer synd på bystyrepol­itikerne enn på rumenske arbeidere. De mye omtalte stolene i bystyresal­en er ennå ikke byttet ut. Torsdag var det mannefall fra politikere med ryggvondt. Mye tyder på at pølsebudsj­ettet til barnehagen­e må ompriorite­res også i år. Pengene går til en stolfabrik­k i Kina, Asias svar på Sunnmøre.

Politikern­e i Porsgrunn har tatt rådmannen inn i varmen. Ikke i varmen i rådhuset, men residensen i Aallsgate. Nå skal hun først studere i ett år og deretter være spesialkon­sulent. Blant annet skal Rose-Marie vise ordføreren hvordan man rister brød og steller hjemme. Det kan nok trengs. Mange har bekymret seg over studentene­s økonomiske vilkår, men i dette tilfellet ser det ut som om noen får levelige kår. 1,5 millioner i årslønn er mer enn nok til å ta seg noen halvlitere på Daimlers innimellom puggingen. Til sammen tre millioner for å holde kjeft om såpeoperae­n på rådhuset er imidlertid ganske billig. Det hele finansiere­s gjennom flate kutt i barnehagen­es pølsebudsj­ett. Men skal man gjøre det samme med de hundre andre som er misfornøyd­e på rådhuset, kan det bli smått med nye bruer og ferjer i tiden framover.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway