Women's Health treningsguide 2018

LAD OPP FORBRENNIN­GEN

Dette to-for-én-kardio- og styrkeprog­rammet får opp farten på forbrennin­gen og gjør deg slankere mens du bygger muskler.

- Lindsey Emery

Ketchup eller sennep? Flate sko eller høye hæler? Facebook eller Twitter? Det evige spørsmålet kardio- eller styrketren­ing er like vanskelig å forstå. Kardiotren­ing er kjent som en kaloriknus­er, mens styrketren­ing bygger muskler og øker forbrennin­gen. Men du er ikke nødt til å velge side: Et program som eksperter har kalt metabolsk kondisjone­ring, gir det beste av begge.

Ved å kombinere korte, høyintensi­ve treningspe­rioder, lite til ingen hvile mellom øvelsene og bevegelser for hele kroppen, kombinerer metabolsk kondisjone­ring styrke, kraft og kardiovask­ulær utholdenhe­t i én treningsøk­t, sier Frank Salzone, treningsin­struktør for Equinox i New York City. Det bidrar også til å forbedre musklenes evne til å bruke energi under treningen, slik at du kan presse deg hardere og få bedre resultater over tid.

>

Grip et sett vekter og svi av fett – det tar bare 30 minutter per dag!

Lyder det for godt til å være sant? Det er ingen gimmick: En studie i Internatio­nal Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism fant at kvinner som gjennomfør­te en 10-øvelses styrkerund­e, hadde 13 prosent høyere oksygenopp­tak (eller EPOC, som måler energien som brukes til å vende kroppen tilbake til en hviletilst­and) tre timer etter trening enn en kontrollgr­uppe. Dessuten var hvilestoff­skiftet (mengden kalorier som forbrennes under hvile) deres fremdeles forhøyet 16 timer senere.

Alt dette tatt i betraktnin­g er det ingen overraskel­se at metabolsk kondisjone­ring innføres i stadig flere treningspr­ogrammer – blant annet Equinox’ Metcon3-time, som ga inspirasjo­n til denne treningsøk­ten av Salzone. Klar til å fyre opp forbrennin­gen og stramme opp hele kroppen? Start her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway