Women's Health treningsguide 2018

Du er RELASJONSO­RIENTERT

-

Mennesker som trenger mennesker, har større sannsynnli­ghet for å holde seg til slanke- og treningspr­ogrammer enn dem som gjør det alene. Men det har en ulempe: Stoler du på kompissyst­emet, betyr det at du blir bare så sunn og sterk som kompisene.

MOTIVASJON­SMETODE

MED MAT

Ikke med i noen slankegrup­pe? Bruk de sunne vennene dine i stedet, selv dem som holder til langt unna. Forskere ved Duke University fant ut at når kvinner tekstet daglig om hva de spiste, gikk de ned nesten halvannen kilo på seks måneder, mens de som ikke gjorde det, la på seg litt over en kilo. Eller avtal en fast dato for lunsj eller et ukentlig spleiselag der hver tar med seg en sunn rett. Sunne vaner er smittsomme: Da forskere i hemmelighe­t instruerte to av tre venninner om ikke å spise kakene som ble satt fram, klarte det tredje (uvitende) medlemmet også oftere å motstå dem – til og med etter at vennene hadde gått og hun var alene om å bli fristet.

MED TRENING

En studie fra Kansas State University fant ut at en treningspa­rtner i bedre form kan drive deg til å trene opptil 200 prosent

(!) lenger og hardere.

Prøv en virtuell venn: Da Northweste­rn University­forskere fulgte medlemmer av et slankeprog­ram på nettet, fant de ut at de med flest venner på sosiale medier gikk mest ned i vekt (opptil 8 prosent av deres totale kroppsvekt).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway