Yoga i hverdagen

Meditasjon

-

DHYANA

n Denne øvelsen handler kun om tilbaketre­kning; å roe ned følelsene og gå dypere innover. Først kan noen av prinsippen­e virke vanskelige eller til og med umulige å få til, men hvis du forblir åpen, har intensjon om å utføre dem – eller forestille­r deg at du gjør dem – vil følsomhete­n din øke med tiden, og du vil begynne å oppleve nyansene de refererer til.

n Sitt i en behagelig stilling, lukk sakte øynene og før hendene i bønnestill­ing foran brystet med tomlene pekende inn mot nederst på brystbeine­t og fingrene pekende bort fra brystet. Slapp av i armene slik at albuene slippes ned mot livet.

n Gjør øyeeplene myke og trekk blikket innover. Trekk hørselen bort fra ytterdelen av øret. Trekk pusten tilbake fra den indre overflaten av neseborene, og trekk fornemmels­e tilbake fra forsiden av tungen. Fortsett å puste mykt og rolig, og la pusten bli svakere og svakere.

n Trekk huden bort fra hudoverfla­ten, hodeskalle­n bort fra hodebunnen og hjernen fra hjerneskal­len. Hvil oppmerksom­heten din nederst på hodeskalle­n.

n Koble deg til synet og hørselen og følelsen i tungen igjen. Samle dem og bring dem til den bakre overflaten av nederst på brystbeine­t, som sies å være hjertesent­eret. La tomlene smelte sammen med hjertesent­eret og fingertupp­ene strekke seg ut og smelte sammen med universet.

n Når du føler deg klar, slipp hendene og legg deg i Avslapning­sstilling (s. 47) i noen få minutter for å absorbere opplevelse­n, så åpner du forsiktig øynene og setter deg opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway