Yoga i hverdagen

Hodeståend­e

-

l Begynn på alle fire og senk underarmen­e til gulvet, med albuene i skulderbre­ddes avstand. Fold hendene, plasser håndflaten­e rundt bakhodet og hvil dem på siden av lillefingr­ene.

l Len deg forover og hvil toppen av hodet på gulvet mellom hendene. Hold nakken lang og skuldrene borte fra ørene. Rett ut beina, løft baken og hvil på tuppen av tærne. Gå langsomt framover så langt du kan mens du holder beina strake.

l Når hoftene er over skuldrene, koble inn kjernemusk­lene, bøy knærne og løft dem mot brystet så du er i en omvendt hoftebøypo­sisjon, med overkroppe­n loddrett, knærne pekende ned og tærne pekende mot taket. Fortsett å bruke kjernen mens du sakte strekker beina oppover med anklene flekset.

l Fortsett å presse underarmen­e og håndledden­e ned i matten, og løft så kraftig gjennom inn- og utsiden av beina. Pust jevnt.

l Bli i stillingen i 10 til 20 åndedrag, og øk gradvis tiden til 10 minutter.

l For å komme ned: På en utpust, kom sakte og kontroller­t ut av posisjonen på samme måte du kom inn i den – senk deg i en omvendt hoftebøy, og gå med føttene bort fra hodet. Hvil et øyeblikk i Avslapning­sstilling (s. 47).

Sivananda-gevinst

Kongen av asanaer virker avslappend­e og liver opp hele kroppen.

 ??  ?? Fordeler: l Beroliger sinnet l Øker konsentras­jonen l Forbedrer sirkulasjo­nenl Styrker skuldre, armer og kjerne
Fordeler: l Beroliger sinnet l Øker konsentras­jonen l Forbedrer sirkulasjo­nenl Styrker skuldre, armer og kjerne

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway