Yoga i hverdagen

Beina opp mot veggen

DETTE TRENGER DU: YOGAPUTE, TEPPE, ØYEPUTE

-

l Plasser langsiden av en yogapute omtrent 15 cm fra en vegg og et sammenrull­et teppe omtrent 30 cm bortenfor den. Sett deg sideveis midt på yogaputen og legg hendene på gulvet bak yogaputen, i litt videre enn hoftebredd­es avstand med fingertupp­ene mot puten.

l Bruk støtten fra hendene og vend kroppen slik at den er i rett vinkel mot veggen. Løft beina, ett om gangen, og hvil hælene mot veggen. Press ned i gulvet med hendene og før baken nærmere veggen, slik at øvre del av lårene berører den, og baksiden av midjen danner en bue over puten.

l Senk forsiktig skuldrene og hodet ned på gulvet, rett ut beina og strekk anklene. Spre tærne og strekk gjennom fotballene.

l Dekk øynene med en øyepose, og før armene ut til sidene med håndflaten­e vendt oppover. Pust jevnt i opptil ti minutter, og kjenn hvordan brystet og magen utvider seg på hver innpust. l For å komme ut, bøy knærne og sett fotsålene mot veggen. Løft hoftene og skyv puten nærmere veggen. Skyv deg deretter vekk fra veggen med føttene. Senk hoftene mot gulvet og hvil beina på yogaputen, rull så over mot høyre og kom forsiktig opp i sittende stilling.

Tips

Etter at du har kommet ut av posisjonen, bruk en liten stund i en komfortabe­l sittestill­ing for å la blodsirkul­asjonen vende tilbake til det normale.

 ??  ?? Fordeler: l Lindrer trette bein l Roer ned engstelse l Regulerer blodtrykke­t l Understøtt­er saktere pust
Fordeler: l Lindrer trette bein l Roer ned engstelse l Regulerer blodtrykke­t l Understøtt­er saktere pust

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway