Yoga i hverdagen

Restorativ sommerfugl med yogapute

DETTE TRENGER DU: YOGAPUTE, TRE TEPPER, TO SKUMBLOKKE­R, STROPP, ØYEPOSE

-

l Dette er en superresto­rativ versjon av Tilbakebøy­d gudinne-stillingen, og det er lurt å plassere tilbehøret nøyaktig for å sikre at stillingen ikke blir ubehagelig. Plasser yogaputen på langs på matten.

l Brett teppene som vist, og legg ett i den bortre enden av puten og de andre to i diagonale vinkler. Plasser blokkene på hver side.

l Sitt med baken mot kortenden av yogaputen, og før fotsålene sammen. Plasser midten av en stropp rundt korsryggen, før endene forover og la dem falle over lårene og leggene.

l Ta en ende og vikle den under utsiden av begge føtter. Fest stroppen slik at spennen ikke presser seg inn i beina når du ligger ned. Hvil hvert kne på en blokk.

l Senk deg ned på puten, og hvil hodet på teppet. Legg øyeposen over øynene og hvil armene på teppene, med håndflaten­e oppover.

l Bruk tid på å bli komfortabe­l, juster kroppen som du trenger for å kunne slappe fullstendi­g av. Vend oppmerksom­heten mot pusten, øk lengden på hver utpust, og overgi forsiktig vekten til støttene under deg.

l Ligg i fem til ti minutter i posisjonen. For å komme ut: løsne stroppen og bruk hendene til å dra knærne sammen. Flytt baken mot venstre, la knærne falle til høyre og rull kroppen sakte til høyre. Ta noen få sentrerend­e åndedrag, og bruk så hendene for å forsiktig bringe deg opp i sittende stilling.

Tips

Hvis det er ubehagelig for ryggen, sitt på et sammenbret­tet teppe for å redusere svaien i ryggraden.

 ??  ?? Fordeler: l Forsiktig strekk av beinal Roer ned nervesyste­met l Jorder deg l Forbedrer pusten
Fordeler: l Forsiktig strekk av beinal Roer ned nervesyste­met l Jorder deg l Forbedrer pusten

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway