GOLFE

OPORTO – SKEFFINGTO­N CUP

-

It’s the oldest tournament played without interrupti­ons in the world. The Skeffingto­n Cup took place in June at the Oporto Golf Club, in Espinho. Played to medal net rules, and with a field of ninety players, the 2017 Skeffingto­n Cup was won by a home player, Diogo Roriz, with 68 strokes. Second place went to Luis Pedro Martins, also from Oporto, with four strokes more, with Rui Martins, from Estela, placing third five strokes from the winner. After the prize awarding there was a raffle of various wines generously offered by producers of the area, and a lot of golf equipment and clothing. The very next day, the always very active Oporto hosted another tournament, this one counting for the internal Order of Merit. The tournament gathered 84 players and was played to stableford net rules. The winner was Pedro Folhadela Mota (42 points). Ladies’ was won by Elza Oliveira (35), while the gross winner was Pedro Sá Lima (31). Special prizes were awarded to Catherine Leão (closest to the hole) and César Campos (longest drive).

Éa taça mais antiga do mundo jogada sem interrupçõ­es. A Skeffingto­n Cup decorreu em junho no Oporto Golf Club, em Espinho. Disputada em medal net, e com um field de 90 jogadores, a Skeffingto­n 2017 foi conquistad­a por um jogador da casa, Diogo Roriz, com 68 pancadas. Em segundo lugar ficou Luis Pedro Martins, também do Oporto, a quatro pancadas, com Rui Martins, da Estela, a fechar o pódio a cinco pancadas do vencedor. Após a distribuiç­ão de prémios houve ainda um sorteio de vários vinhos cedidos gentilment­e por marcas da zona e uma tômbola recheada com equipament­o e vestuário de golfe. No dia seguinte, o sempre muito activo Oporto, recebeu mais um torneio, este a contar para a Ordem de Mérito interna. O torneio contou com 84 jogadores e foi disputado na modalidade stableford net. O vencedor da prova foi Pedro Folhadela Mota com 42 pontos. Em Senhoras Elza Oliveira venceu com 35 pontos, enquanto que em gross Pedro Sá Lima venceu a prova com 31 pontos. Nos prémios especiais Catherine Leão venceu a bola mais perto do buraco e César Campos venceu o drive mais comprido.