Femeia

Colorate și piperate

-

Îl întâlnim în rețete sofisticat­e, dar și într-o neaoșă țuică fiartă. Este negru, roz, roșu, verde sau alb și poartă un singur nume, piper. Este regele condimente­lor: în orice loc al lumii te-ai afla, cu siguranță vei întâlni aroma și gustul boabelor de piper în preparatel­e alese.

Mai aromate, mai iuți ori mai colorate... Aceste bobițe cu gust, savoare și culori diferite sunt, de fapt, același fruct. Diferențel­e vin doar în urma procesului de recoltare.

Piperul verde este, de fapt, fructul necopt. Este mai slab aromat și nu prea iute. Vrei o experiență inedită? Gustă căpșune foarte bine coapte presărate cu piper verde!

Piperul alb este obținut prin desprinder­ea cojii externe (în urma înmuierii) a boabelor de piper ajunse la maturitate. Are un grad de iuțime mai mare decât piperul negru, dar este mai puțin aromat. Îl poți folosi la salate, mâncăruri cu brânzeturi, pește și la sosuri în care vrei să păstrezi o culoare uniformă.

Piperul roșu reprezintă boabele ajunse la maturitate. Are o aromă potrivită, între cea a piperului negru și a celui verde.

Piperul negru este cel mai folosit dintre suratele sale și poate fi regăsit în orice tip de mâncare, chiar și în deserturi. Secretul acestuia în preparatel­e dulci constă în gătirea îndelungat­ă și potențarea aromelor altor condimente folosite la desert. Își menține calitățile când este păstrat sub formă de boabe, în recipiente închise ermetic, departe de umezeală și căldură.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania