Femeia

Cu mănuși

-

Nu ne-am văzut de câțiva ani, dar prietenia noastră se reînnoadă de unde am lăsat-o și la fel conversați­ile. Nu mai suntem de mult studente; acum avem copii, griji „de oameni mari“, am trecut prin despărțiri, regăsiri și dezamăgiri, unele dintre noi prin divorțuri, altele prin căsătorii care își păstrează încă momentele de magie. În fața unui cocktail, epuizăm rapid alte povești și ajungem la discuții despre intimitate și sex, despre ce suntem dispuse să experiment­ăm în dormitor și ce este tabu, despre corpurile noastre și cum s-au schimbat odată cu trecerea timpului. Dacă acum 15 ani vorbeam fără ocolișuri despre partenerii noștri, acum suntem mai preocupate de discreție, plăcere reciprocă și etichetă în dormitor. Mai târziu, cu vorbele lor încă proaspete în minte, scriu următoarea listă de reguli de bune maniere în viața sexuală pentru toate femeile care cred că eleganța este la fel de necesară în dormitor precum la teatru sau la restaurant.

FII PREGĂTITĂ

Poate nici nu ne gândim, nici nu ne așteptăm mereu la sex, dar eticheta în dormitor ne sugerează să fim mereu pregătite pentru această posibilita­te. Lenjerie curată, igienă intimă impecabilă, picioare epilate și un prezervati­v la îndemână sunt absolut necesare pentru plăcerea ambilor parteneri. Poartă în geantă un pachet de șervețele intime, o periuță de dinți de voiaj și, de ce nu, lenjerie de schimb pentru acele ocazii când ești luată prin surprinder­e și nu ai avut timp să te aranjezi.

FII SINCERĂ

Oferă-i partenerul­ui informații­le de care are nevoie pentru a se simți în largul său – dacă ești sau nu într-o altă relație, ce metodă contracept­ivă folosești, dacă sunt lucruri pe care nu dorești să le experiment­ezi. Eleganța în dormitor presupune să nu mimăm orgasmul, să îi spunem bărbatului când ceva nu ne place și să cerem cu delicatețe aceeași sinceritat­e la schimb. Când ambii parteneri sunt sinceri cu ceea ce îi excită și ce nu, experiența sexuală devine reciproc satisfăcăt­oare.

FII GENEROASĂ Generozita­tea în pat este un afrodiziac cu efect garantat, iar o relație intimă ar trebui să fie despre plăcerea de a oferi, nu doar despre a primi. Dacă ne dorim o anumită experiență sexuală sau avem o fantezie erotică, nu este destul să fim sincere cu partenerul nostru. Sexul este o relație mutual benefică și, pentru a primi, e necesar să oferim. FII FERMĂ

În dormitor, poate mai mult decât în alte locuri, nu înseamnă nu. Bunele maniere în pat sunt și despre a stabili limite între parteneri, despre a fi fermă, dar elegantă când refuzi o partidă sexuală sau când nu ești confortabi­lă să pui în practică o anumită fantezie.

FII DISCRETĂ

În pat, discreția este regină. Nu te lăuda cu performanț­e din trecut, nici cu numărul de bărbați cu care ai făcut sex, nu compara, nu măsura și nu te plânge! Sinceritat­ea este o dovadă de bune maniere, dar exagerăril­e și laudele nu sunt. Evită să discuți cu prietenele performanț­ele soțului tău sau să le povestești cu lux de amănunte ultima cucerire!

 ??  ??
 ??  ?? Mona Silvia Timofte, pasionată de educație nonformală, artă și bune maniere, încearcă să aducă în prim-plan lucruri de mult uitate.
Mona Silvia Timofte, pasionată de educație nonformală, artă și bune maniere, încearcă să aducă în prim-plan lucruri de mult uitate.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania