Femeia

Ce dacă-i iarnă? Eu sunt tot frumoasă!

Zilele geroase, vântul și zăpada își pot lăsa amprenta asupra frumuseții, fie că ne referim la piele, păr, mâini sau picioare. Ia-ți măsuri de siguranță și combate problemele aduse de frig!

-

Bujorii din obraji vin la pachet cu uscăciunea și disconfort­ul mâinilor și picioarelo­r. Extremităț­ile sunt primele care simt frigul și, de cele mai multe ori, sunt expuse degerături­i. Frigul contractă vasele de sânge și limitează oxigenarea și hrănirea țesuturilo­r și, ca atare, pielea are de suferit chiar și când e acoperită de haine. Pielea și părul au nevoie de un regim special pe timpul iernii. În plus, evită cele mai comune greșeli care se fac iarna și treci cu bine de această perioadă rece.

Adoptă culori calde pentru păr. Dacă ești blondă, alege nuanțe aurii sau cu tentă de roz pentru a aduce chipului o lumină caldă, iar dacă ești brunetă, fă-ți câteva șuvițe ciocolatii în jurul feței.

Schimbă rutina

Rutina de frumusețe trebuie adaptată temperatur­ilor joase. Cremele bogate în uleiuri și mai hidratante sunt cele pe care trebuie să le folosești acum. Texturile lejere nu țin de cald și nici nu aduc toate elementele de care pielea are nevoie pentru a se proteja.

Alege și cremele cu SPF

Soarele iernii în combinație cu strălucire­a zăpezii afectează pielea. Uscăciune, riduri și pete pigmentare pot apărea în plină iarnă. Cu 30 de minute înainte de a pleca din casă, aplică pe față și mâini o cremă care să conțină SPF.

Protejează mâinile

Pielea mâinilor este mai subțire decât în restul zonelor corpului și are mai puține glande sebacee. În aceste condiții, e greu să menții mâinile hidratate când vremea e uscată și rece. Pentru a preveni uscăciunea lor, când termomentu­l arată valori sub 4ºC, e bine să îți pui mănuși și să eviți purtarea lor când sunt ude, pentru că te expui riscului apariției unor eczeme. Crema de mâini devine cel mai bun aliat al mâinilor catifelate. Aplico de cel puțin 34 ori pe zi și atingerile tale vor fi mereu gingașe.

Apa menține tinerețea

Ai tot auzit că apa este esențială pentru frumusețe. Este cel mai mare adevăr! Apa ajută la păstrarea sănătății, dar și la hidratarea și suplețea pielii. Dermatolog­ii recomandă opt pahare cu apă pe zi, chiar și iarna. În plus, răsfațăți corpul cu loțiuni și unturi de corp care să suplineasc­ă pierderea stratului de grăsime protector.

Umidificat­orul face minuni

Este un aparat ideal pentru păstrarea frumuseții iarna. Umidificat­oarele umezesc aerul, ceea ce ajută la prevenirea uscării pielii, dar și a mucoaselor, un lucru esențial în a fenta gripele și răcelile. Aerul umed împiedică apariția ridurilor, dar și senzația de mâncărime la nivelul corpului.

Baie de frumusețe

O dată pe săptămână te poți relaxa întro cadă cu apă caldă, adăugând fulgi de ovăz sau bicarbonat de sodiu, care pot ajuta la îndepărtar­ea disconfort­ului produs de uscăciunea pielii. Profită de înmuierea celulelor moarte și aplică un exfoliant delicat ca să le elimini fără a produce daune pielii.

Picioare mereu catifelate

Când picioarele se răcesc sau șosetele se umezesc, pielea se irită foarte ușor. Alege șosete moi și călduroase și evită umezeala, iar seara masează picioarele cu creme care conțin uleiuri sau glicerină.

 ??  ?? Cu îngrijirea adecvată, părul și pielea ta vor fi impecabile și iarna
Cu îngrijirea adecvată, părul și pielea ta vor fi impecabile și iarna
 ??  ?? Cremă Sun Care anti-pete SPF 50, Apivita, 109,99 lei Cremă de mâini Nivea, Repair Care, 10 lei
Cremă Sun Care anti-pete SPF 50, Apivita, 109,99 lei Cremă de mâini Nivea, Repair Care, 10 lei
 ??  ?? Cremă hidratantă pentru călcâie cu avocado, elmiplant, 9,5 lei
Cremă hidratantă pentru călcâie cu avocado, elmiplant, 9,5 lei
 ??  ?? Cremă Nutri Gold Ulei Extraordin­ar, L’Oreal, 55,99 lei
Cremă Nutri Gold Ulei Extraordin­ar, L’Oreal, 55,99 lei
 ??  ?? Loțiune de corp, Coconut Oil, Dr. Organic, 64,99 lei
Loțiune de corp, Coconut Oil, Dr. Organic, 64,99 lei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania