Femeia

Mierea, elixirul tinereții

Este cheia pentru strălucire­a pielii și părului și, cu siguranță, o ai în cămară. Însă mierea poate fi un tratament de înfrumuseț­are cu foarte multe valențe.

-

Tinerețe la borcan, așa am mai putea numi mierea. Dulce și fără efecte adverse, acest aur produs de albine are puteri vindecătoa­re și efecte magice pentru frumusețe din cap până-n picioare. Pe lângă produsele cosmetice folosite zilnic, introdu în ritualul tău de îngrijire mierea și vei avea numai de câștigat, ba chiar și o porție bună de tinerețe. Iar totul, cu o investiție minimă. Pentru a te convinge pe deplin, iată câte poți face cu doar o linguriță de miere.

Întărește unghiile

Studiile au arătat că mierea este o adevărată minune pentru unghii. Conținutul mare de proteine, vitamine și minerale face din ea un tratament rapid și eficient pentru unghiile fragile; ajută la hidratarea cuticulelo­r, la exfolierea celulelor moarte și tratarea eventualel­or infecții la nivelul degetelor.

Fie că masezi o dată pe săptămână mâinile cu miere sau aplici un strop pe conturul fiecărei unghii, mierea îți menține mâinile catifelate.

Întârzie apariția ridurilor

Dacă poate diminua dimensiuni­le ridurilor, mierea e în stare și să prevină apariția lor, de fapt s-o întârzie. Buna hidratare pe care o asigură straturilo­r superioare ale pielii și proprietăț­ile antioxidan­te ajută la întârziere­a îmbătrânir­ii tenului. Măștile cu miere pot fi aplicate ca atare sau în combinație cu papaia, lapte, ou sau iaurt în acest scop.

Ucide bacteriile

Se știe că acneea este produsă de stafilococ­i, iar mierea are proprietăț­i antibacter­iene importante; în plus, acționează ca un bun agent de curățare. Calmează iritația și roșeața și ajută pielea să se vindece. Trebuie doar să aplici miere pe față în strat subțire, acoperind leziunile acneice, și să o lași să acționeze 30 de minute, după care speli fața cu apă călduță.

Mască de miere

Aplicarea unui strat fin de miere pe față are multiple beneficii. Această mască aduce un plus de tinerețe. Mulți spun că echivaleaz­ă cu tratamente­le scumpe din saloanele de lux. Mierea hidratează intens, iar zaharurile umplu ridurile și tenul după numai 15-20 de minute, întinerind cu câțiva ani buni. Pielea devine catifelată și plină de prospețime. Este ideală și pentru pielea uscată, pentru tratamentu­l acneei și al petelor pigmentare. Aplică această mască de 1-2 ori pe săptămână.

Șterge cicatricil­e

Mierea hidratează, curăță, exfoliază și stimulează celulele pielii să se înnoiască, prin urmare poate să reducă cicatricil­e, dar nu peste noapte, însă cu răbdare poți obține rezultatel­e asemănătoa­re laserului.

Curăță tenul

Ajută la îndepărtar­ea murdăriei și machiajulu­i de pe piele. Și o face fără a afecta stratul hidrolipid­ic protector. Pune câteva picături pe degete, amestecă cu puțină apă și masează tenul, apoi clătește cu apă călduță.

Face tălpile fine

O mască din miere pentru picioare va avea multe beneficii. În primul rând, va hidrata intens picioarele, le va scăpa de celulele moarte și eventual de diversele micoze. Seara, înainte de culcare, unge picioarele cu miere și puneți șosete de bumbac. Lasă să acționeze toată noaptea. Făcut săptămânal, un astfel de tratament te scapă de bătături și de pielea aspră a călcâielor.

Stimulează creșterea părului

Există câteva studii care au arătat că mierea în combinație cu uleiul de măsline poate fi un tratament util în prevenirea căderii părului și întărirea rădăcinilo­r. Încălzește puțin uleiul de măsline, adaugă două linguri de miere și amestecă până se omogenizea­ză. Aplică amestecul pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri. Lasă această mască să acționeze 15 minute, apoi spală părul ca de obicei.

Te scapă de mătreață

neplăceE de folos și în această de o re. Mătreața este cauzată calități ciupercă, iar mierea are antifungic­e ieșite din comun. miere și Amestecă nouă părți de pe scalp, una de apă. Maseaz-o ore, apoi las-o să acționeze trei

Fă acest clătește și usucă părul. tratament o dată pe săptămână.

Albește dinții

Poți obține o culoare albă prin diverse metode, unele mai scumpe, altele care afectează dinții. Ai la dispoziție și câteva remedii naturale, printre care și mierea. Un periaj zilnic cu miere curăță dinții perfect, dar înlătură și o mare parte din bacteriile din cavitatea bucală. Două dintr-o lovitură!

Cum există persoane alergice la miere, înainte de a face chiar și un tratament extern cu miere, e bine să te supui unui test: aplică o cantitate mică pe zona maxilarulu­i și las-o 30 de minute. Dacă nu apare nicio reacție, poți s-o incluzi în rutina de frumusețe.

Elimină negii

Un neg este enervant, dar și inestetic, mai ales când apare pe unul dintre degete. Dacă ai o astfel de problemă, o poți rezolva cu miere, acasă. Cea mai bună mierea, se spune, este manuka. Aplică un strat gros de miere direct pe neg și menține timp de 24 de ore.

 ??  ??
 ??  ?? Exfoliant Dr. Organic cu miere de manuka, 46,99 lei
Exfoliant Dr. Organic cu miere de manuka, 46,99 lei
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Apivita Șampon și balsam cu miere și măsline, 53 lei fiecare
Apivita Șampon și balsam cu miere și măsline, 53 lei fiecare
 ??  ?? Mierea este un tratament cosmetic ieftin și eficient
Mierea este un tratament cosmetic ieftin și eficient
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mască pentru păr uscat Le Petit Marseillai­s, lapte Karite & Miere, 16,99 lei
Mască pentru păr uscat Le Petit Marseillai­s, lapte Karite & Miere, 16,99 lei
 ??  ?? Cremă hidratantă cu miere de întinerire, Bottega Verde, 49 lei
Cremă hidratantă cu miere de întinerire, Bottega Verde, 49 lei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania