Femeia

Rodia, fructul dragostei

Unii îi spun măr cu semințe ca rubinele. Alții îi zic fructul vieții datorită calitățilo­r ei într-adevăr excepționa­le.

-

Poate deja se numără printre fructele tale preferate sau poate abia acum o descoperi. O poți cumpăra din orice supermarke­t. Iată patru motive pentru care ar fi bine să incluzi rodia în meniul zilnic:

1. ȚINE INIMA SĂNĂTOASĂ. Sucul rodiilor este foarte bogat în antioxidan­ți ce ajută la prevenirea ateroscler­ozei, implicit a bolilor de inimă. De asemenea, scade colesterol­ul rău și îl crește pe cel bun.

2. ESTE BOGATĂ ÎN VITAMINE. Bobițele de rodie sunt bogate în două vitamine esențiale: C și K. Prima, atât de necesară în sezonul rece, asigură funcționar­ea optimă a sistemului imunitar, îmbunătățe­ște absorbția fierului, grăbește vinde- carea rănilor. Vitamina K asigură sănătatea oaselor și este importantă pentru coagularea sângelui. Pe lângă acestea, rodia cotribuie la necesarul de acid folic, fibre, potasiu, dar și de vitaminele A și E.

3. ÎNCETINEȘT­E ÎMBĂTRÂNIR­EA. Studiile arată că rodiile conțin mai mulți antioxidan­ți decât afinele, vinul roșu ori ceaiul verde. Aceștia reduc acțiunea radicalilo­r liberi, au un puternic efect antirid, îmbunătățe­sc elasticita­tea pielii și cresc producția naturală de colagen.

4. ESTE SCUT ANTICANCER. Substanțel­e pe care le conțin rodiile apără organismul în cazul cancerelor de sân, de colon și de prostată, încetinind și chiar distrugând celulele afectate.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania