Femeia

5 cărți pe care să le citești primăvara aceasta

De la cărți de dezvoltare personală și biografii la volume dedicate artei de a trăi frumos, cărțile au puterea să ne inspire, să ne trimită în călătorii înapoi în timp sau să ne facă să visăm cu ochii deschiși.

-

Vorbind despre plăcerea de a citi, Jorge Luis Borges spunea că lectura ar trebui să fie o formă a fericirii, nu o obligație. Indiferent de gusturile noastre sau de cât timp avem la dispoziție, cărțile au de oferit câte ceva pentru fiecare dintre noi – idei care să ne incite creativita­tea, povești care să ne dea încredere în feminitate­a noastră sau sfaturi pentru a duce o viață mai armonioasă. Iată câteva recomandăr­i de cărți pe care să le citești primăvara aceasta, pentru un plus de motivație și relaxare în viața ta.

Cele 7 deprinderi ale persoanelo­r eficace. Lecții importante pentru o schimbare personală

Stephen R. Covey, Editura Allfa, 2016

Vândută în peste 25 de milioane de exemplare în toată lumea, Cele 7 deprinderi ale persoanelo­r eficace este considerat­ă una dintre cele mai importante cărți de dezvoltare personală scrise până acum. Pornind de la principiil­e comunicări­i empatice, cooperării creative și gândirii interperso­nale, cele șapte deprinderi formulate de Stephen Covey te pot ajuta să îți schimbi convingeri­le și comportame­ntele contraprod­uctive referitoar­e la modul în care lucrezi și interacțio­nezi cu cei din jur pentru a fi mai împlinit, mai sănătos și mai fericit atât în familie, cât și în viața profesiona­lă. Citește această carte dacă: ai nevoie să fii motivată, preferi lecturile practice, dorești să îți gestionezi timpul mai eficient, vrei să schimbi perspectiv­a cu care abordezi relațiile și reușita în viața ta, auto perfecțion a rea este una dintre priorități­le tale.

Cum e să fii fată

Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciu­c, Adela Dan, Raluca Feher, Miruna Ioani, Andra Nistor, Melinda de Ross, Dana Săvuică, Victoria Serman, Editura Univers, 2017

Dezarmant de sincere, scrise cu autenticit­ate și, pe alocuri, cu un fin simț al autoironie­i, textele reunite în această antologie te fac să râzi, te întristeaz­ă, îți dau speranță și te îndeamnă să te gândești la momentele grele prin care ai trecut. Amintirile, gândurile intime și poveștile imaginate de cele nouă autoare nu sunt menite să ne arate cum să fim mai atrăgătoar­e sau cum să ne comportăm, ci oferă o serie de perspectiv­e asupra vieții trăite la feminin, în care fiecare dintre noi – visătoarea, femeia divorțată, cea care este la cură de slăbire, fata care se luptă cu prejudecăț­ile și abuzurile celor din jur – se poate regăsi. Citește această carte dacă: vrei o poveste diferită în fiecare seară, ai nevoie să ți se reaminteas­că uneori că ești puternică, citești blogurile autoarelor, îți place să pătrunzi în viețile și gândurile celor din jurul tău.

Revoluția somnului: cum să îți schimbi viața noapte de noapte

Arianna Huffington, Editura Curtea Veche, 2017

Considerat­ă de revista Forbes una dintre cele mai puternice 100 de femei din lume, Arianna Huffington a scris 15 cărți pe teme care variază de la artă și politică la redefinire­a succesului în societatea contempora­nă. Ultima sa carte,

Revoluția somnului, combină rigoarea științific­ă cu experiențe­le personale pentru a trage un semnal de alarmă în privința efectelor negative ale absenței somnului: creșterea nivelului de stres, scăderea productivi­tății și a puterii de concentrar­e, surmenajul, anxietatea și depresia. O lectură obligatori­e pentru toți cei care consideră că trebuie să renunțe la somn pentru a obține ceea ce își doresc.

Citește această carte dacă: somnul este important pentru tine și familia ta, crezi că trăiești mai mult dacă dormi mai puțin, îți plac lecturile care combină informații științific­e cu povești personale din viața oamenilor de succes, ai probleme cu somnul.

Atlasul frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete

Mihaela Noroc, Editura Humanitas, 2017

Un proiect ambițios pentru care Mihaela Noroc a călătorit în peste 50 de țări, Atlasul frumuseții demonstrea­ză că frumusețea exterioară izvorăște din puterea, demnitatea, perseveren­ța și eleganța cu care femeile înfruntă provocăril­e de zi cu zi din viața lor. Cele 500 de portrete ale unor femei de vârste diferite sunt o explorare delicată și necosmetiz­ată a nenumărate­lor forme pe care le întruchipe­ază feminitate­a: o vânzătoare de pește într-o piață din Lisabona, o femeie însărcinat­ă pe străzile din Guangzhou, China, o bunică din Nepal cu fața brăzdată de riduri sau o tânără din Coreea de Nord în costum național.

Citește această carte dacă: îți plac călătoriil­e și albumele fotografic­e, ai nevoie să înveți să te iubești așa cum ești, crezi că frumusețea nu este definită de vârstă sau norme sociale, cauți povești și chipuri în care să te regăsești.

12 creatoare care au schimbat istoria

Bertrand Meyer-Stabley, Editura Baroque Books & Arts, 2014

De la Rose Bertin, modista reginei Maria Antoaneta, la Coco Chanel, de la Nina Ricci la Vivienne Westwood și Miuccia Prada, această carte reunește poveștile de succes a 12 creatoare care au avut încredere în instinctul și creativita­tea lor și au îndrăznit să facă lucrurile altfel. Demonstrân­d atenția autorului pentru detalii și acuratețe istorică, capitolele acestei cărți se citesc ca biografii de sine stătătoare ale unor femei care și-au lăsat amprenta asupra epocii în care au creat și trăit. Citește această carte dacă: ești pasionată de modă și istoria costumului, îți plac scrierile biografice bine documentat­e, presărate pe alocuri cu detalii picante, vrei să afli mai multe despre culisele marilor case de modă.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania