Femeia

Trezirea în 30 de minute!

Energia de care ai nevoie pentru a începe o zi de muncă este importantă și pentru felul cum arăți. Doar știi că frumusețea vine și din interior!

-

După o noapte dificilă sau în care simți că nu te-ai odihnit suficient, ai nevoie de un plus de energie. Din păcate, nu există baterii externe la care să ne conectăm pentru a funcționa în orice situație, însă există câțiva pași pe care, parcurgând­u-i, te simți în forță și exprimi asta prin toți porii, la propriu și la figurat. Totul, în numai 30 de minute.

5 MINUTE Gimnastică ușoară

Nimic nu te trezește mai repede și nu te dinamizeaz­ă ca mișcarea, însă nu te speria, nu-i deloc complicat sau solicitant. După ce te-ai dat jos din pat, întinde mâinile deasupra capului, ca și când cineva te-ar trage de ele. Astfel, stimulezi centrii energetici plasați de-a lungul coloanei vertebrale. Respiră profund de cinci ori. Cu fiecare respirație, lasă ușor corpul să coboare spre podea, rulând coloana încet, vertebră cu vertebră, și relaxează musculatur­a. Nu tebuie să forțezi niciun mușchi atunci când cobori. Apleacă-te doar cât permite mobilitate­a. Repetă de cinci ori.

10 MINUTE Un duș rapid

Apa te poate înviora la fel de bine ca o cafea dacă folosești o metodă asemănătoa­re cu dușul scoțian. Intră în duș și stropește-te cu apă ceva mai rece pe picioare (de la gambe în jos) și pe antebrațe pentru doar câteva secunde. Apoi spală-te în mod obișnuit, iar după ce te-ai clătit, lasă

apa caldă să curgă pe spate pentru 1-2 minute. Și acest gest duce la dinamizare­a centrilor energetici din apropierea coloanei vertebrale. Termină cu un jet de apă mai rece, pe tot corpul. Înviorare mai bună nu există, atât pentru psihic, cât și pentru piele. Și nu uita că o aromă citrică este o altă sursă de trezire aproape instantane­e a minții. Poți folosi un gel de duș sau un parfum. Alegerea îți aparține!

5 MINUTE Curățarea feței

Folosește metoda 2-2-1. Este un truc de frumusețe folosit de femeile asiatice pentru a da pielii mai multă suplețe și dinamism. Timp de două minute, masează tenul cu ulei. La început, ți se va părea că pierzi mult timp, însă, după ce vei vedea efectul, te vei convinge că efortul merită. Poți folosi un ser uleios, un ulei pentru ten sau chiar puțin ulei de măsline ori de struguri, ce ai prin bucătărie. Urmează două minute în care aplici crema de curățare, care înlătură ușor grăsimea rămasă la suprafața pielii. Un alt truc pentru un ten catifelat este aplicarea loțiunii, dar nu direct, ci sub formă de spumă, adică aplici loțiunea pe palme, adaugi puțină apă până face spumă și apoi pui această spumă pe față. Curățarea este la fel de eficientă, dar mult mai blândă. În plus, acest lucru crește fluxul de sânge în piele și intensific­ă procesele de recuperare și întinerire. La final, clătește tot prin masaj, adăugând apă, încă un minut.

10 MINUTE Mic dejun pentru campioni

O băutură caldă, cafea sau ceai verde, și un sendviș cu pâine integrală, ou, șuncă și o legumă la alegere, acesta este un mic dejun sănătos și energizant. Proteinele în combinație cu carbohidra­ții lenți sunt veritabile arme împotriva oboselii. Poți înlocui băutura caldă cu un suc de portocale proaspăt, care aduce multă vitamina C, o altă sursă rapidă de energie.

Alege o ținută într-o culoare intensă sau o combinație cromatică tonică. Indiferent ce preferi, culorile puternice au o influență puternică asupra psihicului.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania